
Saman tarjoilutilanteen reseptejä
Saman ruokavalion reseptejä
Ainekset
Savustettu kassler
- 2,400 kg pintasavustettua kassleria
- 0,500 kg keittojuureksia, pakaste
- 0,300 kg pakastesipulikuutioita
- 0,050 kg valkosipulin kynttä
- 0 kg vettä
- 0,005 kg kokonaisia mustapippureita
- 0,002 kg laakerinlehtiä
-
0 kg
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
Palsternakkapyre
- 1,200 kg palsternakkaa
-
1,000 kg
Valio täysmaitoaValio vapaan lehmän täysmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
-
0,250 kg
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Pikkelöity hopeasipuli
- 0,500 kg hopeasipulia
- 0,300 kg vettä
- 0,200 kg sokeria
- 0,100 kg väkiviinaetikkaa
- 0,002 kg fenkolinsiemeniä
- 0,002 kg kuivattua tilliä
- 0,001 kg kokonaista valkopippuria
- 0,001 kg laakerinlehteä
Paistetut kasvikset
- 1,000 kg punajuurta
- 0,070 kg kuivattuja mustatorvisieniä
-
0,100 kg
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Puolukka-punajuurigeeli
- 0,200 kg
- 0,200 kg Valio punajuurisuikaleita
- 0,500 kg vettä
- 0,300 kg hopeasipulien pikkelilientä
- 0,015 kg agar agar -jauhetta
Tumma tillikastike
- 0,500 kg kasslerin paistolientä
- 0,500 kg sauce espagnolea
- 0,200 kg hopeasipulien pikkelilientä
- 0,050 kg tuoretta tilliä
Maustamiseen
- 0 kg suolaa
- 0 kg mustapippuria myllystä
Jaa resepti
Ohje
Savustettu kassler
- Ruskista liha Oivariini rasvassa. Nosta liha pois pannulta ja ruskista samassa rasvassa juurekset ja sipulit.
- Laita liha ja paistetut kasvikset syvään 1/2 GN-vuokaan ja peitä liha kiehuvalla vedellä. Mausta kokonaisilla mustapippureilla, laakerinlehdillä ja reilulla suolalla. Kelmuta koko vuoka huolellisesti.
- Kypsennä liha 85 °C höyryssä vähintään 12-16 tuntia.
- Jäähdytä liha jääkaappikylmäksi. Leikkaa liha noin 140-150 gramman kokoisiksi paloiksi ja paista voissa tai Oivariini rasvassa pannulla ruskeiksi.
Palsternakkapyre
- Kuori ja paloittele palsternakka. Keitä kypsäksi täysmaidossa. Siivilöi.
- Soseuta palsternakka voin kanssa sileäksi tehosekoittimessa. Mausta suolalla.
Pikkelöity hopeasipuli
- Kiehauta vesi, etikka, sokeri ja mausteet kattilassa. Siivilöi kiehuva neste kuorittujen ja puoliteltujen hopeasipulien päälle. Jäähdytä ja vakumoi.
- Anna maustua noin tunti. Siivilöi liemi talteen puolukka-punajuurigeeliä ja tummaa tillikastiketta varten.
Paistetut kasvikset
- Liota kuivattuja mustatorvisieniä yön yli kylmässä vedessä. Siivilöi.
- Kanttaa punajuuri isoksi kuutioksi. Leikkaa kuutiosta haluamasi kokoista noppaa ja keitä vedessä kypsäksi. Siivilöi.
- Paista kolmasosa sienistä kuumalla pannulla kuiviksi. Lisää puolet voista ja paista rapeiksi. Asettele rapeat sienet käsipaperin päälle kuivumaan.
- Paista loput sienistä punajuurten ja pikkelöityjen hopeasipulien kanssa reilussa voissa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Puolukka-punajuurigeeli
- Hauduta puolukoita ja punajuuria hetki veden ja pikkeliliemen kanssa. Lisää agar agar ja kiehauta.
- Siivilöi tiheän siivilän läpi. Jäähdytä, kunnes hyytynyt.
- Aja sileäksi tehosekoittimessa. Voit tarvittaessa ohentaa geeliä pikkeliliemellä. Vakumoi. Pullota.
Tumma tillikastike
- Redusoi kasslerin paistoliemi niin, että jäljelle jää kolmasosa nesteestä.
- Mittaa 0,5 litraa redusoitua paistolientä, 0,5 litraa sauce espagnolea ja 0,2 litraa pikkelilientä kattilaan ja redusoi puoleen. Ota kattila pois liedeltä, lisää tuore tilli ja kelmuta. Anna maustua 30 minuuttia. Siivilöi ja mausta kastike tarvittaessa suolalla.
Saman tarjoilutilanteen reseptejä
Saman ruokavalion reseptejä
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
650 kcal
Proteiini
9,2 g
Hiilihydraatti
61,2 g
Rasva
35,5 g
Tyydyttynyt rasva
20,4 g
Ravintokuitu
12,3 g
Suola
1,7 g
Kalsium
250 mg
D-vitamiini
1,3 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
150 kcal
Proteiini
2,1 g
Hiilihydraatti
14,1 g
Rasva
8,2 g
Tyydyttynyt rasva
4,7 g
Ravintokuitu
2,8 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- vettä
- Valio Oivariini® juoksevaa
- suolaa
- mustapippuria myllystä