Siirry sisältöön
Suomi 100 -leivos, Hangenkierä
Tehnyt Mika Valio Aimo Koekeittiö Tehnyt Mika Valio Aimo Koekeittiöstä

Suomi 100 -leivos, Hangenkierä

Suomen Leipuriliitto ry:n jäsenistölleen julistaman Itsenäinen Suomi 100 vuotta -leivoskilpailun voitti oululaisen Timo Kyllinen Oy:n Huovisen Leipomon Hangenkierä-leivos. Voittajaleivoksessa maistuvat kauramurotaikinapohja, suklaakinuski, mustaherukka sekä valkosuklaamousse.

Suomi 100 -leivos, Hangenkierä

Ainekset

Kauramurotaikina

  • 0,150 kg
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 0,060 kg sokeria
  • 0,040 kg kaurajauhoja
  • 0,100 kg vehnäjauhoja
  • 0,020 kg kaurahiutaleita
  • 0,002 kg suolaa
  • 0,002 kg lakritsijuurijauhetta
  • 0,020 kg
  • 0,015 kg kananmunia

Suklaakinuski

Mustaherukkapallo

Valkosuklaamousse

Ruiskutussuklaa

  • 0,250 kg kaakaovoita
  • 0,250 kg valkosuklaata

Valkosuklaalaatta

  • 0 kg valkosuklaata
  • 0 kg sinistä koristeraetta

Koristeeksi

  • 0 kg valkosuklaata
  • 0 kg hopeaglitteriä

Ohje

Kauramurotaikina

  1. Sekoita kuiva-aineet ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää rahka ja kananmuna. Jäähdytä taikinaa jos se liian pehmeää kaulittavaksi. Kauli taikina 6,6 mm:n . Ota pyöreällä ø4cm:n muotilla paloja 20 kpl. Paista vaaleiksi 160°C:ssa 8-10 min.

Suklaakinuski

  1. Keitä glukoosisiirappi ja sokeri tummaksi karamelliksi. Lisää lämmin kerma ja kiehauta. Käytä riittävän isoa kattillaa, sillä seos kuohuu voimakkaasti. Lisää pehmeä voi sauvasekoittimella ja sitten suklaa. Sekoita sauvasekoittimella emulsioksi. Jäähdytä.

Mustaherukkapallot

  1. Keitä mustaherukoista ja sokerista pyre. Lisää tarvittaessa hieman vettä. Painele siivilän läpi ja jäähdytä.
  2. Liota liivatteet kylmässä vedessä. Sulata ne pieneen määrään lämmitettyä pyrettä ja lisää seos lopun pyreen joukkoon. Sekoita pyreeseen kermavaahto kahdessa osassa. Sekoita varovaisesti. Pursota seos silikooni muotteihin ø4cm (korkeus 2,1 cm). Tasoita pinta ja pakasta.
  3. Irrota puolipallot muoteista. Pursota puolikkaalle suklaakinuskia ja paina kaksi puolikasta palloksi.

Valkosuklaamousse

  1. Kiehauta maito. Lisää liotetut liivatelehdet.
  2. Kaada maito suklaan sekaan parissa erässä ja sekoita tasaiseksi. Jäähdytä n. 28°C:een. Lisää löysä kermavaahto suklaaseokseen parissa erässä. Nostele varovaisesti sekoittaen.

Koristeet

  1. Valkosuklaalaattaa varten temperoi suklaa ja levitä se ohuelti pellille paperin päälle. Ripottele siniset koristerakeet. Leikkaa suklaasta pyöreitä ø4 cm:n kiekkoja. Valmista myös suklaasta kaarimainen koriste.

Kokoaminen

  1. Pursota valkosuklaamousse ø6 cm:n 4cm:n korkeisiin silikoni muotteihin 50g /kpl.
  2. Paina leivospohjaan painettu mustaherukka pallo valkosuklaa mousseen, niin että pohja jää muotin pinnan tasalle. Tasoita pinta paletilla. Jäädytä yön yli.
  3. Painele jäiset leivokset pois muoteista. Ruiskuta jäiset leivokset valkoisella suklaa sprayllä.
  4. Pursota pinnalle nokare valkosuklaa moussea. Paina valkosuklaalaatta hieman vinoon päälle.
  5. Paina laatan taakse valkosuklaakoriste ja halutessasi pinnalle hopeaglitteriä.

Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 664 kcal
Proteiini 6,6 g
Hiilihydraatti 41,2 g
Rasva 52,6 g
Tyydyttynyt rasva 30,6 g
Ravintokuitu 1,9 g
Suola 0,3 g
Kalsium 156,4 mg
D-vitamiini 0,2 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 400 kcal
Proteiini 4 g
Hiilihydraatti 24,8 g
Rasva 31,7 g
Tyydyttynyt rasva 18,5 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
NOTE! The following ingredients are not included in the nutritional content:
  • valkosuklaata
  • sinistä koristeraetta
  • valkosuklaata
  • hopeaglitteriä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Aimon asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani - ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search