Ainekset
Esitaikina
- 0,500 kg vettä
- 0,050 kg hiivaa
- 0,500 kg vehnäjauhoja
Pullataikina
- 0,500 kg vettä
- 0,100 kg
- 0,025 kg suolaa
- 0,600 kg sokeria
- 0,250 kg hiivaa
- 0,200 kg kananmunia
- 0,030 kg kardemummaa
- 0,005 kg fenkolia
-
1,000 kg
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2,600 kg vehnäjauhoja
Murotaikina
-
0,100 kg
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0,075 kg sokeria
- 0,030 kg kananmunia
- 0,002 kg leivinjauhetta
- 0,150 kg vehnäjauhoja
Jaa resepti
Ohje
- Valmista murotaikinasydämet. Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita joukkoon munat. Sekoita lopuksi joukkoon jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Anna taikinan levätä kylmiössä. Kauli taikina 2,5 mm:n matoksi ja ota siitä sydämiä.
- Sekoita esitaikinan aineet lämpimään veteen. Anna esitaikinan käydä 1 tunti huoneenlämpötilassa tai yli yön kylmiössä. Vaivaa pullataikinan aineet esitaikinan joukkoon. Anna taikinan levätä 15 minuuttia
- Leivo taikinasta 350 g;n painoisia pyöreitä pullia. Nostata pullat.
- Voitele ja laita 4 kpl murotaikinasydämiä pinnalle. Paista pullat 180 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
1306 kcal
Proteiini
27 g
Hiilihydraatti
175,9 g
Rasva
53 g
Tyydyttynyt rasva
29,4 g
Ravintokuitu
7,5 g
Suola
2,3 g
Kalsium
125,9 mg
D-vitamiini
0,7 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
350 kcal
Proteiini
7,3 g
Hiilihydraatti
47,2 g
Rasva
14,2 g
Tyydyttynyt rasva
7,9 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa