Saman ruokavalion reseptejä
Ainekset
Murotaikina
-
0,160 kg
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0,200 kg sokeria
- 0,200 kg vehnäjauhoja
- 0 kg punaista elintarvikeväriä
Tuulihattumassa
-
0,320 kg
Valio täysmaitoaValio vapaan lehmän täysmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 0,320 kg vettä
-
0,320 kg
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0,008 kg suolaa
- 0,012 kg vaniljasokeria
- 0,320 kg vehnäjauhoja
- 0,560 kg kananmunia
Macaronsmassa
- 1,000 kg mantelijauhetta
- 1,000 kg tomusokeria
- 0,400 kg valkuaista
- 0 kg punaista elintarvikeväriä
- 0,200 kg vettä
- 1,000 kg sokeria
- 0,400 kg valkuaista
Täyte
- 1,000 kg Valio vadelmatäyte runsasta
- 0,800 kg vadelmamarmeladia
-
0,600 kg
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0,400 kg Valio vaniljakreemitäytettä
Koristeluun
- 1,800 kg tuoreita vadelmia
Jaa resepti
Ohje
Murotaikina
- Sekoita pehmeä voi, sokeri, jauhot ja karamelliväri tasaiseksi taikinaksi.
- Kauli taikina 2 mm:n vahvuiseksi. Ota pyöreällä ø2cm:n muotilla kiekkoja. Säilytä kylmässä.
Tuulihattumassa
- Laita kattilaan maito, voi, vesi ja suola. Kiehauta seos.
- Lisää jauhot kerralla kattilaan ja sekoita massa tasaiseksi. Kypsennä massaa kokoajan sekoittaen, jotta jauhot hieman kypsyvät.
- Jäähdytä massa. Laita massa sekoituspataan.
- Lisää kananmunat vähitellen lapavatkaimmella sekoittaen. Mausta vaniljasokerilla.
- Pursota massasta sileällä tyllalla leivinpaperille noin ø2,5 cm:n leivospohjia.
- Laita pohjien päälle murotaikina kiekko.
- Paista 180°C:ssa uunissa noin 30 min.
Macaronspohja
- Sekoita tomusokeri, mantelijauhe ja elintarvikeväri. Jauha kutterissa hienoksi.
- Sekoita joukkoon valkuaiset. Anna turvota noin 10 min.
- Laita toiseen pataan valkuaiset ja vaahdota rakenne löysäksi vaahdoksi
- Keitä sokeri ja vesi 120°C:een ja lisää ohuena nauhana valkuaisvaahtoon samalla vatkaten. Vatkaa kovaksi vaahdoksi.
- Yhdistä marenkivaahto manteliseokseen kolmessa erässä.
- Sekoita massaa sen verran että siitä tulee kiiltävää ja pursotus jälki katoaa.
- Pursota massa leivinpaperille n. 5 cm ø pohjiksi.
- Anna kuivua noin 20 min. huoneenlämmössä.
- Paista pohjat 150°C:ssa noin 15 min.
Täyte
- Vaahdota voi, vadelmamarmeladi ja vaniljakreemi.
Viimeistely
- Pursota täyte macaronspohjan päälle ja keskelle vadelmatäyte runsas. Tuulihattu samalla täytteellä.
- Asettele vadelmat reunoille ja laita täytetty tuulihattu pinnalle.
Saman ruokavalion reseptejä
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
416 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatti
47,5 g
Rasva
21,1 g
Tyydyttynyt rasva
8,3 g
Ravintokuitu
3,1 g
Suola
0,3 g
Kalsium
63,2 mg
D-vitamiini
0,3 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
265 kcal
Proteiini
4,5 g
Hiilihydraatti
30,3 g
Rasva
13,4 g
Tyydyttynyt rasva
5,3 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
NOTE! The following ingredients are not included in the nutritional content:
- punaista elintarvikeväriä
- punaista elintarvikeväriä