Ainekset
Taikina
- 1,000 kg vettä
- 0,100 kg
- 0,025 kg suolaa
- 0,400 kg sokeria
- 0,150 kg hiivaa
- 0,200 kg kananmunia
- 0,010 kg kardemummaa
-
0,450 kg
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2,600 kg vehnäjauhoja
Täyte
- 2,000 kg Valio vaniljakreemitäytettä
Pinnalle
- 0,300 kg stroisselia
Jaa resepti
Ohje
- Valmista pullataikina. Anna taikinan levätä 15 minuuttia.
- Kauli taikina 3 mm:n vahvuiseksi matoksi. Leikka matto 20 cm:n levyisiksi nauhoiksi. Levitä vaniljakreemitäyte nauhojen pinnalle. Rullaa nauhat ja leikkaa 50 g:n painoisiksi paloiksi. Laita halkaisijaltaan 18 cm:n boston -pantojen keskelle voideltu runebergintorttuvuoka. Aseta palat pantoihin leikkauspinta ylöspäin 7 kpl/panta..
- Nostata bostonkakut. Voitele bostonkakut kananmunalla ja ripottele pinnalle stroisselia.
- Paista 190 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
975 kcal
Proteiini
20,1 g
Hiilihydraatti
159,5 g
Rasva
25,9 g
Tyydyttynyt rasva
14 g
Ravintokuitu
5,1 g
Suola
1,8 g
Kalsium
94,1 mg
D-vitamiini
0,4 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
270 kcal
Proteiini
5,6 g
Hiilihydraatti
44,2 g
Rasva
7,2 g
Tyydyttynyt rasva
3,9 g
Ravintokuitu
1,4 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa