Ainekset
Vehnäesitaikina
- 0,500 kg vettä
- 0,050 kg hiivaa
- 0,500 kg vehnäjauhoja
Taikina
- 0,500 kg vettä
- 0,100 kg
- 0,030 kg suolaa
- 0,600 kg sokeria
- 0,250 kg hiivaa
- 0,200 kg kananmunia
- 0,020 kg kardemummaa
-
0,800 kg
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2,500 kg vehnäjauhoja
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita vehnäesitaikinan aineet lämpimään veteen. Anna esitaikinan käydä 1 tunti huoneenlämpötilassa tai yli yön kylmiössä. Vaivaa taikinan aineet esitaikinan joukkoon. Anna taikinan levätä 15 minuuttia.
- Leivo taikinasta 500g:n painoisia pitkoja. Nostata pitkot. Voitele munalla ja ripottele pinnalle sokeria ja mantelirouhetta.
- Paista pitkot 190 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
1673 kcal
Proteiini
37,6 g
Hiilihydraatti
241,4 g
Rasva
58,8 g
Tyydyttynyt rasva
32,2 g
Ravintokuitu
10,5 g
Suola
3,5 g
Kalsium
165,3 mg
D-vitamiini
0,8 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
332 kcal
Proteiini
7,5 g
Hiilihydraatti
47,9 g
Rasva
11,7 g
Tyydyttynyt rasva
6,4 g
Ravintokuitu
2,1 g
Suola
0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa