Saman ruokavalion reseptejä
Ainekset
- 1,400 kg vettä
- 0,030 kg suolaa
- 2,000 kg vehnäjauhoja
-
2,000 kg
Valio Eila® kaulintavoitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Murotaikina
-
1,200 kg
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0,900 kg sokeria
- 0,300 kg kananmunia
- 1,800 kg vehnäjauhoja
Pinnalle
- 0,200 kg kananmunia
- 0,100 kg kanelia
- 1,000 kg sokeria
Jaa resepti
Ohje
Voitaikina
- Sekoita kylmään veteen suola ja jauhot. Älä vaivaa
- Kauli 14-16 asteinen voi taikinaan 2x4.
- Anna taikinan levätä kylmiössä muovilla peitettynä 30 minuuttia
- Kauli taikina 2x4
- Anna taikinan levätä kylmiössä muovilla peitettynä vähintään kaksi tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.
Murotaikina
- Sekoita voi ja sokeri.
- Lisää kananmunat kokajan sekoittaen.
- Lisää lopuksi jauhot.
- Sekoita taikinaksi.
Muotoilu
- Kauli voitaikina 2 mm:n vahvuiseksi.
- Voitele matto kananmunalla.
- Kauli murotaikinasta voitaikinamaton suuruinen 2 mm:n vahvuinen matto ja aseta se voitaikinan päälle.
- Voitele kananmunalla ja sirottele pinnalle kanelisokeria.
- Leikkaa matto 2 x 8 cm:n paloiksi ja kierrä ne niin, että murotaikina jää päälimmäiseksi kumpaankin päähän.
- Anna levätä ja paista 220°C:ssa noin 8 min.
Saman ruokavalion reseptejä
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
45910 kcal
Proteiini
519,2 g
Hiilihydraatti
4816,9 g
Rasva
2722,7 g
Tyydyttynyt rasva
1542,2 g
Ravintokuitu
186,9 g
Suola
40,4 g
Kalsium
2775,1 mg
D-vitamiini
31,7 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
420 kcal
Proteiini
4,8 g
Hiilihydraatti
44,1 g
Rasva
24,9 g
Tyydyttynyt rasva
14,1 g
Ravintokuitu
1,7 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa