
Kestävä kehitys ja julkiset ruokahankinnat − tavoitteita kohti yhteistyöllä
Julkisiin elintarvikehankintoihin ja ruokapalveluihin liittyy tärkeitä kestävän kehityksen tavoitteita.
Valtioneuvosto linjasi syksyllä 2020 julkaistussa Kansallisen julkisen hankintojen strategiassaan: ”Edistämme kestävää ruokajärjestelmää elintarvike- ja ruokapalveluhankinnoissa ja käytämme kestävästi ja vastuullisesti tuotettuja elintarvikkeita” sekä ”Tuemme julkisilla hankinnoilla Suomen hiilineutraalisuustavoitetta 2035 ja kiertotalouden toteuttamista”.
Meillä Valiolla on vuosikymmenten kokemus ruokapalveluiden kumppanuudesta. Haluamme auttaa julkisten hankintojen ja ruokapalveluiden ammattilaisia kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamisessa. Tämän vuoksi teimme webinaarin, jossa käsittelemme kattavasti tätä aihetta.
Webinaarissa kuulet 👇
- Millaisia vastuullisuusteemoja ruokahankintoihin liittyy
- Tavoitteena maidon hiilijalanjäljen nollaus vuoteen 2035 mennessä – Miten Valio ratkoo ilmastohaastetta
- Ilmastovaikutusten huomioiminen maitotuotteiden hankinnassa – Case: Helsingin kaupunki
- Maitotuotteet kestävässä ravitsemuksessa
- Vastuullisten elintarvikehankintojen kriteerit
Webinaari on nauhoitettu 22.3.2021.