Siirry sisältöön
Vinkkiartikkelit

5 vinkkiä: Näin huomioit lapsiasiakkaat ravintolassa

5 vinkkiä: Näin huomioit lapsiasiakkaat ravintolassa

Simppeli Sormiruokakeittiö -yhteisön perustajan Marjut Ollilan mukaan lapset tulisi huomioida ravintolassa aikuisten lailla.

Vinkki 1: Puhuttele sekä lapsia että vanhempia

Koko pöytäseurueen huomioiminen on tärkeää. Lapsista tuntuu hyvälle, kun he eivät ole henkilökunnalle ilmaa vaan asiakkaita siinä missä muutkin. Katsekontaktin luominen ja lapsille suoraan puhuminen on pieni mutta merkityksellinen ele. Lapsen on myös hyvä antaa puhua rauhassa ja tilata itse, vaikka se kestäisikin muutaman minuutin kauemmin. Myötätuntoiset katseet vanhempien suuntaan oikealla hetkellä ovat myös tärkeitä. Moni vanhempi hermoilee ravintolassa syömistä pienokaistensa kanssa turhaan: missä lapset oppivat olemaan ravintolassa, jos eivät juuri siellä?

Vinkki 2: Muutakin kuin nauravia nakkeja

Lapset syövät yllättävän monipuolisesti, kunhan vaihtoehtoja vain on tarjolla. Voisiko lasten listaan käyttää luovuutta ja tarjoilla muutakin kuin nauravia nakkeja ja ranskalaisia? Moni perhe haluaa tutustuttaa jälkikasvunsa erilaisten makujen maailmaan varhaisessa vaiheessa. Puolikas annos ”aikuisten” listalta on monelle perheelle mieluisampi valinta kuin lasten listan ikiklassikot – ja keventää myös keittiön kuormaa, kun erilaisten annosten määrä pysyy maltillisena. Puolikkaat annokset toimivat varsinkin vähän isompien lasten kanssa. Lasten lautasille annoksen komponentit voi asetella erikseen, jolloin niitä on helppo¬ maistella. Pieni ekstra-koristelu ihastuttaa lapsiasiakkaita aina.

”Lapsen on hyvä antaa puhua rauhassa ja tilata itse, vaikka se kestäisikin hieman kauemmin.”


Koko tuotevalikoima verkkokaupoissa

Koko Suomen toimitustukku

Toimitustukku palvelee kaikkia alan toimijoita nopeasti ja tehokkaasti, ja kuljettaa tilaamasi tuotteet keskimäärin 24 tunnissa suoraan toimipisteeseen. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi toimitustukun valikoiman ja tehdäksesi tilauksia.

Pääkaupunkiseudun pikatukut

Pikatukkumme ovat ruoka- ja juoma-alan ammattilaisten kätevä ostospaikka. Palvelemme aamuvarhaisesta iltamyöhään Helsingin Sörnäisissä ja Vantaan Koivuhaassa. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi tuotteiden hinnat verkossa.

VALO Tilauspalvelu

VALO Tilauspalvelusta alan ammattilaiset saavat tuotteensa suoraan Suomen merkittävimmiltä tavarantoimittajilta. Aimon asiakkaat saavat VALO Tilauspalvelussa käyttöönsä koko Suomen laajuisen jakeluverkostomme.

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla foodservice-alan asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search