Siirry sisältöön
Collaboration
Luettavaa tuotteista

Castellin Parmigiano Reggiano, juustojen kuningas

Kun ostat kimpaleen Parmigiano Reggianoa, saat käsiisi samalla palan Italian historiaa ja sukupolvilta toisille siirtynyttä käsityöläiskulttuuria. Italialainen juustontuottaja Castelli on valmistanut korkealaatuisia juustoja Pohjois-Italiassa jo 1800-luvun lopulta lähtien.

Tiesitkö, että parmesaani eli Parmigiano Reggiano on EU:n nimisuojaama tuote, ja parmesaaniksi saakin kutsua vain tietyt kriteerit täyttävää juustoa? Italialaisen juustotuotannon ylpeyttä on valmistettu munkkiluostareissa jo 1300-luvulla. Se tehdään tänä päivänäkin samoista kolmesta raaka-aineesta kuin tuhat vuotta sitten: suolasta, juoksutteesta sekä sellaisten lehmien maidosta, jotka ovat laiduntaneet vain tietyillä Pohjois-Italian alueilla.

”Aitoa parmesaania saa valmistaa vain viidessä maakunnassa: Parmassa, Reggio Emiliassa, Modenassa, Bolognassa ja Mantovassa. Italialaiset kertovat, että juuri näiden kaupunkien mukaan juusto on kirjaimellisesti saanut nimensäkin. Parmasta Reggioon, eli Parmigiano Reggiano”, kertoo Castellin avainasiakaspäällikkö Kevin Fernberg.

Juuri Castelli onkin maailman johtavia parmesaanin valmistajia. Parmesaanin lisäksi heidän meijereissään syntyy myös muita alkuperäsuojattuja italialaisia juustoja, kuten gorgonzolaa, buffalomozzarellaa, taleggio-juustoa ja pecorinoa.

Helppokäyttöiset verkkokaupat täynnä arkea helpottavia ominaisuuksia.

Kevin Fernbergin valinnat × 3

”Parmigiano Reggiano on mielestäni kuin juustojen samppanja. Sen ainutlaatuista alkuperää suojellaan hyvin tarkasti. Ja kuten samppanjankin kohdalla, juuri oikea, ylellinen maku tavoitetaan vain aitoa parmesaania käyttämällä.”

Castelli Parmesan Reggiano min. 18 kk, 1 kg
18 kuukautta kypsyneen parmesaanin maku alkaa jo voimistua ja syventyä. Tarjoa sitä juustolautasella hillon, keksien ja muiden juustojen kanssa.

Castelli Parmesan Reggiano raaste, 1 kg
Monipuolista parmesanraastetta voi käyttää lähes missä tahansa. Ripottele sitä pastan päälle, risottoon, uuniruokien päälle tai tuomaan suolaisiin taikinoihin makua ja rakennetta.

Castelli Parmesan Reggiano lastu, 1 kg
Lastut valmistetaan yleensä 12 kuukautta kypsyneestä parmesaanista, jonka rakenne ei vielä ole kovin mureneva. Ripottele salaatin joukkoon.

8523 – Castelli parmesan reggiano min 18kk n. 1kg

8079504 – Castelli parmesan reggiano raaste 1kg

8079793 – Castelli parmesan reggiano lastu 1kg

Verkkokauppamme palvelee – tilaa tuotteet kätevästi silloin kun sinulle sopii.


Search