Siirry sisältöön
Yhteistyössä
Luettavaa tuotteista

Coca-Colan ja Sinebrychoffin puolen litran pulloissa vain kierrätettyä muovia

Coca-Colan ja Sinebrychoffin puolen litran pulloissa vain kierrätettyä muovia

Sinebrychoff ja Coca-Cola siirtyivät keväällä 2022 käyttämään Keravalla valmistetuissa juomissa puolen litran pulloja, jotka on kokonaan valmistettu vanhoista juomapulloista kierrätetystä muovista.

Teksti ja kuvat: Sinebrychoff

Coca-Cola-juomien ohella myös Sinebrychoffin valikoimassa olevat puolen litran Dr Pepper, Muumi ja Smurffi on pakattu 100 % kierrätysmuovipulloihin. Sinebrychoff on Suomen suurin juomayhtiö, jonka valmistamien virvoitusjuomien ja vesien kaikki puolen litran pullot ovat kokonaan kierrätysmuovia.

Sinebrychoffin valmistamissa Coca-Cola-yhtiön juomien puolen litran pulloissa on jo vuodesta 2014 käytetty 50 prosenttia kierrätettyä muovia. Uusiomuovin määrää on siis nostettu puolen litran pulloissa 50 prosentista 100 prosenttiin.

Puolen litran muovipullot painavat 20,5 grammaa, ja tämä on kokonaan peräisin vanhoista pulloista kierrätetystä muovista. Kierrätetyn muovin käytön ansiosta neitseellistä muovia valmistetaan öljystä Suomen pulloihin yli 300 tonnia vähemmän vuodessa. Tämä tarkoittaa myös merkittävää hiilidioksidipäästöjen pienenemistä, sillä neitseellisen muovin hiilijalanjälki on seitsemän kertaa suurempi kuin kierrätetyn muovin hiilijalanjälki.


Search