Siirry sisältöön
Yhteistyössä
Luettavaa tuotteista

Fazerin vastuullisen pakkaamisen visio

Fazerilla on vähdennetty pakkauksiin käytettävää muovimäärää noin 335 000 kilolla.

Teksti ja kuvat: Fazer

Fazerilla pyritään järjestelmällisesti löytämään ympäristöystävällisempiä pakkausratkaisuja. Yritys on saavuttanut merkittäviä tuloksia ja Fazer-konsernissa on vähennetty vuositasolla muovin käyttöä pakkauksissa noin 335 000 kilolla. Tällä hetkellä pakkausmateriaaleista 99,8 % voi lajitella kierrätykseen. Fazer on myös ottanut käyttöön selkeät kierrätysmerkinnät kaikissa tuotepakkauksissa, jotta meidän kaikkien olisi helpompi lajitella ne oikein.

Vuodesta 2018 alkaen Fazer on vähentänyt muovin käyttöä pakkauksissa optimoimalla pakkaus- ja myyntieräkokoja sekä materiaalien paksuuksia ja korvaamalla muovia muilla materiaaleilla. Esimerkiksi Oululainen Reissumies ja Fazer Paahto -leipäpusseja sekä pullapusseja on ohennettu ja niiden kokoa on pienennetty. Lisäksi muovia on säästynyt poistamalla kertakäyttöiset lusikat ja kannet Fazer Aito -kauragurteista.

Makeispussien ja -myyntierien optimoinnilla saavutetaan myös merkittäviä ympäristövaikutuksia. Muovia ja aaltopahvia tarvitaan muutoksen myötä kokonaisuudessaan vähemmän. Pussikoon sekä myyntierän ryhmittelyn muutos vaikuttaa myös siihen, että myyntieriä tarvitaan vähemmän ja pystymme kuljettamaan ja varastoimaan tuotteita entistä enemmän samassa tilassa.

Uudenlaisten pakkausratkaisujen edelläkävijä

Vastuullisten pakkausratkaisujen edelläkävijänä Fazerilla tehdään jatkuvasti yhteistyötä alalla toimivien pakkausmateriaaliyritysten, -tutkijoiden ja oppilaitosten kanssa. Pitkäjänteisen tutkimus- ja kehitystyön tulokset näkyvät tuotepakkauksissamme.

Fazerilla on halu maksimoida pakkausten kierrätettävyys vuoteen 2025 mennessä. Tavoitteena on, että kaikki konsernin pakkausmateriaalit voidaan lajitella kierrätykseen, valmistamme ne uusiutuvista luonnonmateriaaleista ja ne pysyvät kierrossa mahdollisimman kauan ilman, että ne poltetaan tai kompostoidaan.

Pakkausmateriaalien kierto vaatii toimia sekä yrityksiltä että kuluttajilta. Fazerin tuotepakkauksissa on selkeät kierrätysmerkinnät, jotka auttavat kuluttajia lajittelemaan, mutta onnistunut kierrätysprosessi vaatii kaksi muutakin vaihetta. Kierrätys toimii vasta, kun oikein lajitellut materiaali käsitellään asianmukaisesti ja kierrätetyille materiaaleille on markkina.

Fazer karkit

Tuotteet tukussa

8086268 PANTTERI MIX KARKKIPUSSI 230G
8086286 LUMI PANTTERI KARKKIPUSSI 220G
8086249 AARREARKKU KARKKIPUSSI 220G
8086269 ÄSSÄ MIX KARKKIPUSSI 230G
8086275 ÄSSÄ MÄSSÄ YX KARKKIPUSSI 230G
8086265 ÄSSÄ HÄSSÄKKÄ KARKKIPUSSI 230G
8086266 REMIX FAVOURITES KARKKIPUSSI 230G
8083038 REMIX SALMIAKKI 230G
8084545 TUTTI FRUTTI SOUR SPLASH MIX KARKKIPUSSI 230G


Koko tuotevalikoima verkkokaupoissa

Koko Suomen toimitustukku

Toimitustukku palvelee kaikkia alan toimijoita nopeasti ja tehokkaasti, ja kuljettaa tilaamasi tuotteet keskimäärin 24 tunnissa suoraan toimipisteeseen. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi toimitustukun valikoiman ja tehdäksesi tilauksia.

Pääkaupunkiseudun pikatukut

Pikatukkumme ovat ruoka- ja juoma-alan ammattilaisten kätevä ostospaikka. Palvelemme aamuvarhaisesta iltamyöhään Helsingin Sörnäisissä ja Vantaan Koivuhaassa. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi tuotteiden hinnat verkossa.

VALO Tilauspalvelu

VALO Tilauspalvelusta alan ammattilaiset saavat tuotteensa suoraan Suomen merkittävimmiltä tavarantoimittajilta. Aimon asiakkaat saavat VALO Tilauspalvelussa käyttöönsä koko Suomen laajuisen jakeluverkostomme.

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla foodservice-alan asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search