Hyppää sisältöön
Gluteenitonta helposti arkeen ja juhlaan
Luettavaa tuotteista

Gluteenitonta helposti arkeen ja juhlaan

Gluteenitonta helposti arkeen ja juhlaan

Gluteenittomien tuotteiden kysyntä kasvaa jatkuvasti. Tuotteiden valmistus edellyttää kuitenkin tilojen osalta erityisratkaisuja, joten valmiiden pakastettujen tuotteiden käyttö on yksinkertaisinta. Pakastetut tuotteet ovat helposti sulatettavissa kysynnän mukaan.

Valmis gluteeniton leipälajitelma

Valio gluteeniton leipälajitelma sisältää neljä erilaista laktoositonta tuotetta, kutakin tuotetta kuusi kappaletta. Sämpylöitä lajitelmassa on kaksi: juusto-tattarisämpylä ja kaura-porkkanasämpylä. Tattarikiekko on malliltaan pyöreä ja tattarileipä neliskulmainen, molemmat on valmiiksi halkaistuja. Lajitelman tuotteet voi kuumentaa uunissa tai mikroaaltouunissa ennen tarjoilua.

Suositut laktoosittomat ja gluteenittomat karjalanpiirakat ovat Valio voilla leivottuja. Ne ovat kypsiä ja yksittäispakattuja, joten sulatus ja käyttö on kätevää tarpeen mukaan. Tuotteen voi lämmittää muovipakkauksessa. Kruunaa tarjoilu valmiilla laktoosittomalla munavoilla.

Kahvileipiä gluteenittomana

Myös Valio gluteeniton kahvileipävalikoima sisältää neljä erilaista kuluttajien suosikkia. Voisilmäpulla ja suklaaleivos kuuluvat klassikkoihin, marja-rahkapiiras saa nostetta rahkan kasvaneesta käytöstä. Juhlatosca istuu niin kahvihetkeen kuin juhlavampaankin tilaisuuteen. Lajitelman tuotteet tulee sulattaa peitettynä huoneenlämmössä n. 1-2 tuntia tai kylmiössä yön yli.

Mitä keliakia on?

Keliakia on sairaus, jossa vehnän, ohran ja rukiin sisältämä valkuaisaine gluteeni vaurioittaa ohutsuolen limakalvon nukkaa. Keliakia voi ilmetä erilaisina oireina missä iässä tahansa. Tyypillisimmät oireet ovat vatsa- tai iho-oireet sekä ravintoaineiden imeytymishäiriöt. Gluteenitonta ruokavaliota suosivat viimeaikaisen terveyskeskustelun innoittamana muutkin kuin keliaakikot, ja siksi gluteenittomien tuotteiden kysyntä on kasvussa.


Etsi