Siirry sisältöön
Yhteistyössä
Luettavaa tuotteista

HKScanin Kariniemen tavoitteena olla paras ja vastuullisin vaihtoehto broilerinlihassa

HKScanin Kariniemen tavoitteena olla paras ja vastuullisin vaihtoehto broilerinlihassa

HKScanin Kariniemen kotitilojen alkutuotannon läpinäkyvyys antaa syitä olla ylpeitä suomalaisesta ruoasta. Tiloilla ollaan mukana kehittämässä eläinten hyvinvoinnin seurantaa, ja samalla lisätään alkutuotannon läpinäkyvyyttä kuluttajille asti. Lisäksi ympäristövaikutuksia on pienennetty jo 2000-luvulta asti, ja tärkeä työ jatkuu ilmastoreseptin merkeissä. Ruokaa suojaavat, kierrätettävät pakkaukset ovat osa ekotekoja.

Teksti ja kuvat: HKScan

Eläinten hyvinvoinnista huolehtimalla varmistetaan tuotteiden turvallisuus

Kariniemen kotitiloilla on aina huolehdittu kananpoikien hyvinvoinnista ja terveydestä. Kananpojat saavat tepastella täysin vapaana puhtaalla pehkulla kuopsutellen. Ruokaa ja juomaa on vapaasti saatavilla ja lisäksi kanalasta löytyy erilaisia virikkeitä joilla touhuta. Kananpojat syövät ainoastaan Suomessa kasvatettua viljaa. Oman pellon kokojyväviljaa saa noin 90 % linnuista.

Hyvinvointiin ja turvallisuuteen kuuluu muun muassa se, että kotitiloilla ei käytetä antibiootteja ennaltaehkäisevästi. Turha antibioottien käyttö aiheuttaa antibioottiresistenssiä ja sitä kautta jatkuvaa superbakteerien uhkaa. Suomi on yksi antibioottikäytön mallimaista kotieläintuotannossa. Samoin suomalaisten kananpoikien salmonellavapaus on valtti, jota ihmetellään ulkomailla ja voimme olla siitä ylpeitä!

Tänä päivänä eläinten hyvinvoinnin seuraamiseen on otettu vahvasti teknologia mukaan. Sen lisäksi, että ihmissilmä valvoo ja tarkastuskäyntejä tehdään säännöllisesti, kananpoikien olosuhteita ja hyvinvointia tarkkaillaan valvontalaitteilla 24 tuntia vuorokaudessa. Uudet teknologiat tarjoavat mahdollisuuden ympärivuorokautiseen seurantaan – myös silloin kun tilallinen ei ole paikalla. Samalla tämä lisää alkutuotannon läpinäkyvyyttä kuluttajille asti.

Kariniemen® ilmastoreseptillä kohti hiilineutraalia ruoantuotantoa

Kariniemen kotitiloilla tuotantoketjua on kehitetty ja ympäristövaikutuksia pienennetty jo 2000-luvulta asti. Nyt tiloilla on aloitettu seuraava kehitysvaihe, jonka tavoitteena on viedä sopimustuotanto kohti entistä vastuullisempaa ruoantuotantoa — ilmastoreseptillä hiilineutraaliksi viimeistään 2040.

Tiloilla lasketaan hiilijalanjälki, joka kattaa broilerituotannon arvoketjun maatilalta emokanojen kasvatuksesta ja munista lähtien tuotantolaitoksen portille asti. Se sisältää kananpojan kasvatuksen aikaisen rehuntuotannon, lantajärjestelmän, energian, kuivikkeen ja kuljetusten ilmastovaikutukset. Hiilijalanjäljen laskenta perustuu kansainvälisiin ISO-standardeihin ja IPCC:n suosituksiin ja sen on laskenut VTT. Lisäksi kehitystyössä tilojen apuna ovat ekosysteemikumppanit, joiden avulla tiloille luodaan omat reseptit, joilla hiilijalanjälkeä edelleen pienennetään.

Pakkausten kierrätettävyys on tärkeä osa ympäristöystävällisyyttä

Pakkauksen tärkein tehtävä on varmistaa elintarvikkeen turvallisuus ja suojella sitä koko toimitusketjun ajan. Yhtä tärkeää on toimia aktiivisesti kiertotalouden edistämiseksi ja ehkäistä ruokahävikkiä. Kaikki Kariniemen pakkausmateriaalit voidaan lajitella muoveihin ja kartonkeihin. Rasiat valmistetaan polypropeiinista tai PET:istä (Polyesteri), jotka ovat kansainvälisesti parhaiten kierrätettyjä ja kiertäviä muovilaatuja.

Yksi suurimmista ekoteoista on kuitenkin käyttää aina koko pakkauksen sisältö – silloin tuotteen valmistukseen ja pakkaamiseen käytetty energia ei mene hukkaan.


Koko tuotevalikoima verkkokaupoissa

Koko Suomen toimitustukku

Toimitustukku palvelee kaikkia alan toimijoita nopeasti ja tehokkaasti, ja kuljettaa tilaamasi tuotteet keskimäärin 24 tunnissa suoraan toimipisteeseen. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi toimitustukun valikoiman ja tehdäksesi tilauksia.

Pääkaupunkiseudun pikatukut

Pikatukkumme ovat ruoka- ja juoma-alan ammattilaisten kätevä ostospaikka. Palvelemme aamuvarhaisesta iltamyöhään Helsingin Sörnäisissä ja Vantaan Koivuhaassa. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi tuotteiden hinnat verkossa.

VALO Tilauspalvelu

VALO Tilauspalvelusta alan ammattilaiset saavat tuotteensa suoraan Suomen merkittävimmiltä tavarantoimittajilta. Aimon asiakkaat saavat VALO Tilauspalvelussa käyttöönsä koko Suomen laajuisen jakeluverkostomme.

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla foodservice-alan asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search