Siirry sisältöön
Pinnalla nyt

Jakelupäällikkö valvoo kellontarkkaa toimitusta

Jakelupäällikkö valvoo kellontarkkaa toimitusta

Jakelupäällikkö Heli Helminen vastaa, että Pohjois- ja Keski-Suomen toimitukset ovat asiakkailla ajallaan ja laadukkaina.

Valio Aimo tukun toimitukset kulkevat Valon jakelukanavissa ja yhteensä 127 kuljetusyrittäjää toimittaa 230 autolla tuotteita suoraan asiakkaille Hangosta Nuorgamiin.

Keskimäärin Valio Aimo tukun asiakkaalle menee 3−5 toimitusta viikossa, joten kuukaudessa toimituksia kertyy kymmeniä tuhansia. Siinä tulee asiakkaalle kuljettajat tutuiksi.

”Moni kuljettaja kokeekin, että asiakas on vähän kuin työkaveri”, Pohjois- ja Keski-Suomen kuljetussopimuksista ja yhteistyöstä vastaava jakelupäällikkö Heli Helminen kertoo.

Helminen tiimeineen seuraa ja huolehtii joka päivä, että asiakkaat saavat tilatut tuotteet laadukkaina ja oikeassa aikataulussa. Sen varmistaa tiivis yhteistyö myynnin, varaston ja kuljetusyrittäjien kanssa sekä vakioidut käytännöt.

Kellontarkkaa toimitusta

”Jokainen kuljetuksen työvaihe varastolta asiakkaalle on mietitty etukäteen. Meillä on tarkka aikataulu, milloin kuljettaja lastaa varastolla ja milloin hänen pitää olla kullakin asiakkaalla, vaikka reitti olisi niinkin pitkä kuin 900 kilometriä. Asiakas voi vaikka tarkistaa kellonsa toimituksen saapumisajasta”, Helminen sanoo.

Autoissa on GPS-seuranta, joten Helmisen tiimi voi koko ajan seurata, että kaikki sujuu suunnitellusti. He näkevät reaaliajassa esimerkiksi myös sen, mikä kuorman lämpötila on auton peruuttaessa asiakkaan pihaan. Se on tärkeää, sillä suurin toimituksista on kylmätuotteita.

Jos taas ongelmia tulee, kuten autosta puhkeaa rengas tai kolari puurouttaa liikenteen, Helminen tiimeineen varoittaa asiakasta etukäteen. Nopea reagointi on ongelmatilanteissa tärkeää. Jos asiakas ilmoittaa, että tilauksesta puuttuu jotain, asiaa aletaan heti selvittää. ”Joskus kadonnut laatikko löytyykin naapuriravintolasta tai teemme paikkaustoimituksen.”

Heli Helminen myös huolehtii, että tekeminen kehittyy koko ajan. Nykytekniikkaa on hyödynnettävä ja toiminnan on oltava kustannustehokasta ja vastuullista. Autot kulkevat tällä hetkellä dieselillä, mutta tulevaisuudessa ehkä biokaasulla tai jollain ihan muulla.


Koko tuotevalikoima verkkokaupoissa

Koko Suomen toimitustukku

Toimitustukku palvelee kaikkia alan toimijoita nopeasti ja tehokkaasti, ja kuljettaa tilaamasi tuotteet keskimäärin 24 tunnissa suoraan toimipisteeseen. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi toimitustukun valikoiman ja tehdäksesi tilauksia.

Pääkaupunkiseudun pikatukut

Pikatukkumme ovat ruoka- ja juoma-alan ammattilaisten kätevä ostospaikka. Palvelemme aamuvarhaisesta iltamyöhään Helsingin Sörnäisissä ja Vantaan Koivuhaassa. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi tuotteiden hinnat verkossa.

VALO Tilauspalvelu

VALO Tilauspalvelusta alan ammattilaiset saavat tuotteensa suoraan Suomen merkittävimmiltä tavarantoimittajilta. Aimon asiakkaat saavat VALO Tilauspalvelussa käyttöönsä koko Suomen laajuisen jakeluverkostomme.

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla foodservice-alan asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search