Hyppää sisältöön
Juhlakauden juomatärpit
Sesonki

Juhlakauden juomatärpit

Juhlakauden juomatärpit

Juomat kuuluvat juhlaan. Katso ideat ammattilaisille joulun herkullisiin kylmiin ja kuumiin alkudrinkkeihin sekä iltatilaisuuksien maistuviin mocktaileihin!

Herkullinen alkudrinkki syntyy tilaisuuden luonteen mukaan

Ravintoloissa siirrytään talvisempiin makuihin joulun lähestyessä. Kauteen kuuluvat mausteiset ja kuumat juomat, mutta myös raikkaat kylmät versiot sopivat hyvin tarjoiluun. Modernit pikkujoulut on hauska aloittaa esimerkiksi kuplivalla samppanjapohjaisella cocktaililla. Kuplat herättelevät ruokahalua ja samalla kupliva juoma tekee illan aloituksesta juhlavan ja hauskan. Kuplien joukkoon kannattaa sekoittaa jotakin makeaa ja kirpeää, jotta pirskahtelevan juoma pääsee oikeuksiinsa. Raikas alkoholiton drinkki  eli mocktail on myös hyvä vaihtoehto, joka maistuu monelle.

Joulunajan alkumalja voi olla hyvin myös lämmin. Esimerkiksi omenasta valmistettu lämmin aperitiivi toimii todella hyvin. Pohjaksi voi esimerkiksi keittää omenamehusta, sokerista ja kanelista siirapin, lisätä siirapin joukkoon lämmintä maalaissiideriä, hieman tummaa rommia ja koristella lämmin juoma kanelitangolla ja kuivatulla omenasiivulla. Valion glögit ovat helppo ja maistuva vaihtoehto, ja niistä  löytyy tumma, vaalea ja sokeriton versio. Valio Hehku® yllättää kirsikan ja rommin aromeilla.  Valmiit glögit toimivat mainiosti myös pohjana kuumille juomille.

Kauden kuumin juomatärppi

Juustotee on todellinen hitti Aasiassa ja sen suosio kasvaa myös Euroopassa. Lämpimän tai kylmän teen päälle valutetaan pehmeää ja täyteläistä tuorejuustovaahtoa.Tämä juoma herättää taatusti mielenkiinnon juomalistalla. Kokeile, jos uskallat – tähän herkkuun voi nimittäin jäädä koukkuun!

”Täydellinen mocktail on muutakin kuin mehua.”


Etsi