Hyppää sisältöön
Pinnalla nyt

Juomatrendit ravintoloissa: viinin väri on vaihtumassa

Juomatrendit ravintoloissa: viinin väri on vaihtumassa
Juomatrendit ravintoloissa: viinin väri on vaihtumassa

Ravintoloissa laseissa on ruoan kanssa yhä useammin valkoviiniä, roseeta tai samppanjaa, kertovat PRO-gaalan sommelier/hovimestari-sarjan voittaja Santeri Lankinen sekä finalistit Seidi Gyllströn ja Inga Anttila.

Suomalainen ravintolakulttuuri on kehittynyt kymmenen viime vuoden aikana harppauksin, ja uusia paikkoja on auennut koronasta huolimatta hurjaa tahtia.

”Helsinkiläinen ravintolakulttuuri on mennyt valovuosia eteenpäin, ja kaupunki on täynnä hyviä ravintoloita”, -ravintola Finnjävelin sommelier Santeri Lankinen sanoo.

Lankinen palkittiin huhtikuussa ravintola-alan ammattilaisten PRO-palkinnolla Valio Aimo® tukun sponsoroimassa sommelier/hovimestari-sarjassa. Finaalissa Lankisen kanssa tunnustuksesta kilpailivat Lily Lee -ravintolan Seidi Gyllström ja Vinkkelin Inga Anttila. Kaikki kolme ovat työskennelleet ravintola-alalla yli kymmenen vuotta ja nähneet muutoksen.

”Edelleen viini- ja ravintolatrendit tulevat Suomeen viiveellä. Mikä on nyt iso juttu maailmalla, on sitä Suomessa parin vuoden päästä”, Lankinen sanoo.

”Ehkä me suomalaiset vähän tykkäämmetutusta ja turvallisesta. Emme hyppää samalla tavalla uusiin juttuihin mukaan”, Gyllström komppaa.

Tip icon

Ravintoloiden kuumimmat viinitrendit

  • Valkoviinit, muutkin kuin riesling.
  • Samppanja, kovassa nosteessa.
  • Roseeviinit, ympäri vuoden.

Etsi