Siirry sisältöön
Pinnalla nyt

Juomatrendit ravintoloissa: viinin väri on vaihtumassa

Juomatrendit ravintoloissa: viinin väri on vaihtumassa

Ravintoloissa laseissa on ruoan kanssa yhä useammin valkoviiniä, roseeta tai samppanjaa, kertovat PRO-gaalan sommelier/hovimestari-sarjan voittaja Santeri Lankinen sekä finalistit Seidi Gyllströn ja Inga Anttila.

Suomalainen ravintolakulttuuri on kehittynyt kymmenen viime vuoden aikana harppauksin, ja uusia paikkoja on auennut koronasta huolimatta hurjaa tahtia.

”Helsinkiläinen ravintolakulttuuri on mennyt valovuosia eteenpäin, ja kaupunki on täynnä hyviä ravintoloita”, -ravintola Finnjävelin sommelier Santeri Lankinen sanoo.

Lankinen palkittiin huhtikuussa ravintola-alan ammattilaisten PRO-palkinnolla Valio Aimo® tukun sponsoroimassa sommelier/hovimestari-sarjassa. Finaalissa Lankisen kanssa tunnustuksesta kilpailivat Lily Lee -ravintolan Seidi Gyllström ja Vinkkelin Inga Anttila. Kaikki kolme ovat työskennelleet ravintola-alalla yli kymmenen vuotta ja nähneet muutoksen.

”Edelleen viini- ja ravintolatrendit tulevat Suomeen viiveellä. Mikä on nyt iso juttu maailmalla, on sitä Suomessa parin vuoden päästä”, Lankinen sanoo.

”Ehkä me suomalaiset vähän tykkäämmetutusta ja turvallisesta. Emme hyppää samalla tavalla uusiin juttuihin mukaan”, Gyllström komppaa.

Tip icon

Ravintoloiden kuumimmat viinitrendit

  • Valkoviinit, muutkin kuin riesling.
  • Samppanja, kovassa nosteessa.
  • Roseeviinit, ympäri vuoden.

Koko tuotevalikoima verkkokaupoissa

Koko Suomen toimitustukku

Toimitustukku palvelee kaikkia alan toimijoita nopeasti ja tehokkaasti, ja kuljettaa tilaamasi tuotteet keskimäärin 24 tunnissa suoraan toimipisteeseen. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi toimitustukun valikoiman ja tehdäksesi tilauksia.

Pääkaupunkiseudun pikatukut

Pikatukkumme ovat ruoka- ja juoma-alan ammattilaisten kätevä ostospaikka. Palvelemme aamuvarhaisesta iltamyöhään Helsingin Sörnäisissä ja Vantaan Koivuhaassa. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi tuotteiden hinnat verkossa.

VALO Tilauspalvelu

VALO Tilauspalvelusta alan ammattilaiset saavat tuotteensa suoraan Suomen merkittävimmiltä tavarantoimittajilta. Aimon asiakkaat saavat VALO Tilauspalvelussa käyttöönsä koko Suomen laajuisen jakeluverkostomme.

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla foodservice-alan asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search