Siirry sisältöön
Yhteistyössä
Luettavaa tuotteista

Kana on askel kohti hiilineutraalia ruokaketjua

Kana on askel kohti hiilineutraalia ruokaketjua

Atria haluaa olla osa ratkaisua. Siksi hiilineutraali ruokaketju on tärkein tavoitteemme. Uskomme, että tämä on mahdollista vuoteen 2035 mennessä.

Teksti ja kuvat: Atria – hyvä ruoka, parempi mieli

Alkutuotannon ja jalostusvaiheen hiilijalanjäljen laskenta auttaa ymmärtämään mistä päästöt syntyvät ja miten niitä pienennetään. Olemme toteuttaneet laskennan yhteistyössä Envitecpolisin asiantuntijoiden ja atrialaisten perhetilojen kanssa. Laskenta on suoritettu noudattaen ISO 14040 ja ISO 14044 standardeja ja Product Environmental Footprint (PEF) -ohjeistusta. Alkutuotannon osalta olemme hyödyntäneet Cool Farm Tool-ohjelmaa, jonka pohjana on IPCC-laskentametodologia ja kattava tutkimustieto.

Välitavoitteemme oli vähentää hiilidioksidipäästöjä 25 prosentilla vuoteen 2025 mennessä verrattuna vuoden 2016 päästöihin. Tähän tavoitteeseen pääsimme jo vuonna 2020, jolloin päästöjä oli 27 prosenttia vähemmän kuin vuonna 2016. Hiilidioksidipäästöjä olemme saaneet vähennettyä esimerkiksi lisäämällä uusiutuvien energialähteiden kuten aurinkoenergian käyttöä sekä lisäämällä biopohjaisia polttoaineita lämmöntuotantoon.

Atrialaisen kanan hiilijalanjälki on pieni

Kananlihalla on muita kotieläintuotteita pienempi hiili- ja vesijalanjälki. Ja kun kanat voivat hyvin, on myös niiden hiilijalanjälki erityisen pieni. Huomaa, että perhetiloillamme ei käytetä lainkaan antibiootteja.

Olemme saavuttaneet nämä tulokset varmistamalla, että

  • Kana käyttää rehun hyväkseen tehokkaasti
  • Lanta kierrätetään ravinteeksi pelloille
  • Kanalat lämpiävät pääosin uusiutuvalla energialla
  • Kana käytetään elintarvikkeeksi lähes kokonaan
  • Sivutuotteet hyödynnetään lemmikkien ruoaksi

Uusi, mehevä ja luuton kanaleike

Tätä suomalaisella kauralla ruokittua, antibioottivapaata kanaa voit tarjota ja nauttia hyvillä mielin!

Atria Kanan Reisileike Miedosti Suolattu on monikäyttöinen kokonainen, luuton ja nahaton kanan reisileike buffettiin, leipätuotteisiin ja salaattipöytään tai pulled chickeniin.

Voit kypsentää noin 130 g reisileikkeen helposti pannulla, uunissa tai grillissä. Maustamisessa on ainoastaan mielikuvituksesi rajana.

Kokonainen reisileike soveltuu monenlaisiin ruokiin aina herkullisista ja täyteläisistä kastikkeista eksoottisempiin ruokiin, kuten fajitaksiin tai tortilloihin. Kypsennyksen jälkeen viilennettynä se sopii myös mainiosti salaatin joukkoon. Mieto suolaus varmistaa tasalaatuisuuden. Pakkauksessa on hiilijalanjälkimerkintä.

Tip icon

Tuote tukussa:

8079331 – ATRIA KANAN REISILEIKE MIEDOSTI SUOLATTU N3KG/N130G

Suomalaista miedosti suolattua broilerin reisilihaa, lisätty vettä

Ainesosat: broilerin reisileike (85 %), vesi, rypsiöljy, jodioitu suola, säilöntäaine E 262. Broilerinlihan alkuperä Suomi

Tilausyksikkö: 1 x n. 3kg


Search