Hyppää sisältöön
Luettavaa tuotteista

Matala-alkoholiset hard seltzerit ovat kesän hittijuoma

Matala-alkoholiset hard seltzerit ovat kesän hittijuoma
Matala-alkoholiset hard seltzerit ovat kesän hittijuoma

Hard seltzerit ovat terästettyjä, maustettuja ja hiilihapotettuja vesiä – sekä yksi panimoalan kuumimmista juomatrendeistä maailmalla.

Juoman juuret ovat peräisin Pohjois-Amerikasta. Siellä hard seltzer -buumi käynnistyi kunnolla kesällä 2019, ja juomista tuli niin suosittuja, että niiden on sanottu mullistaneen juomamarkkinat. USA:ssa hard seltzerien myynti on kasvanut talouslehti Forbesin mukaan vuosittain jopa satoja prosentteja, ja kasvun odotetaan jatkuvan.

Ilmiön takana vaikuttavat terveys- ja hyvinvointitrendit: kuluttajat haluavat nyt kevyitä ja luonnollisia vaihtoehtoja myös juomapuolella. Säilöntäaineita ja keinotekoisia makuja vältetään. Tähän uusi juomakategoria istuu hyvin.

”Moniin muihin valmiisiin juomasekoituksiin verrattuna hard seltzereissä on hyvin vähän, tai ei ollenkaan, sokeria eikä korvikkeena käytetä makeutusaineita. Ne ovat raikkaita, matala-alkoholisia, vähäkalorisia ja gluteenittomia juomia ilman keinotekoisia aromeja”, kertoo Olvin markkinointijohtaja Olli Heikkilä.

Hard seltzer on hellekesän hitti

Kotimaiset panimot nappasivat pian kiinni trendistä ja kehittivät markkinoille omat -versionsa. ”Jenkeissä juoma löi läpi erityisesti hellejuomana, ja niin kävi täällä meilläkin. Kesä 2021 hellepäivineen oli siinä suhteessa erinomainen onnenpotku.”

Hypen odotetaan jatkuvan. Heikkilä ennustaa vuosikulutuksen nousevan ainakin kaksikertaiseksi eli noin kuuteen miljoonaan litraan. Juoma kiinnostaa hyvin erilaisia kuluttajia ja sopii tarjolle monenlaisiin tilanteisiin ja ravintoloihin ympäri vuoden.

Suomen vahva maustettujen lonkeroiden ja siiderien kulttuuri saattaa avittaa hard seltzerien markkinamurrosta. ”Todennäköisesti ne ravintolat, jotka ottavat juoman valikoimiinsa nyt, ovat etulinjassa ja hyötyvät kasvusta eniten.”

”Jenkeissä juoma löi läpi erityisesti hellejuomana, ja niin kävi täällä meilläkin.”

Olli Heikkilä, Olvin markkinointijohtaja
Tip icon

Hard seltzer

  • Terästetty, maustettuja hiilihapotettu vesi.
  • Buumi on saanut alkunsa Yhdysvalloista.
  • Hyvää sellaisenaan, mutta voidaan käyttää myös drinkkien miksailussa.

Etsi