Työssäni Valio Aimo koekeittiöllä suunnittelen, kokeilen, maistan ja toteutan, eli saan päivittäin tehdä juuri sitä, mitä rakastan, ja kirjoittaa siitä.
Koekeittiömme ammattilaiset vierailivat Roomassa ja Napolissa. Pizzan synnyinmaassa ei koreilla trendeillä, vaan luotetaan perinteisiin ja laadukkaisiin raaka-aineisiin. Artikkelin lopussa voit vielä kuunnella, miten Tuomas omin sanoin kuvailee matkakokemuksiaan.
Carbonara pizzana? Toimii!
Roomalaisessa levypizzassa tärkeintä on kuohkea ja ilmava pohja, jonka tulee olla pohjastansa rapea. Pizzan mehevyys luodaan täytteillä, jotka valitaan maku edellä. Joskus maut voivat olla villejäkin. Eräässä pizzeriassa pasta carbonara oli muuntautunut pizzaksi. Keltuaisesta ja pecorinosta tehty tahna toimi kastikkeena, ja sen päälle ladottiin guancialea eli pekonia muistuttavaa sian poskea.
Pizzaa friteerattuna
Napolin rakastetuinta street foodia on friteerattu pizza, jota voidaan tehdä kahdella tavalla. Pizza montanaran pohja uppopaistetaan ja sitten täytteet lisätään päälle ennen lopullista uunipaistoa. Pizza frittassa täytteet leivotaan pizzan sisään calzonen tapaan, ja koko komeus uppopaistetaan.
Yksinkertaisuus kunniaan
Laadukkaat raaka-aineet ja yksinkertaiset maut ovat Napolissa tärkeintä. Muun muassa eräs kaupungin suosituimmista pizzerioista, Pizzeria de Michele, tarjoaa vain kahta erilaista pizzaa: margaritaa ja pelkällä tomaattikastikkeella täytettyä marinaraa.
Levypizzaa kilohinnalla
Roomassa perinteistä levypizzaa myydään lähes joka kadunkulmassa. Pizza myydään paloina vitriinistä kilohinnalla, lämmitetään ja annetaan asiakkaalle mukaan. Levypizzaa ei syödä pöydässä istuen vaan on-the-go, samalla Rooman katuja tallaten.
Ota vuoronumero
Suosituimpien paikkojen asiakaskierto on optimoitu huippuunsa. Joko pizza maksetaan suoraan tiskille tai sisäänheitto tapahtuu pitkästä jonosta vuoronumeroiden avulla. Kokkeja ja tarjoilijoita on runsaasti, joten niin pizza kuin laskukin saapuvat pöytään nopeasti.
Keittiömestarin kertomuksia
Kuuntele itse, miten keittiömestarimme Tuomas Hämäläinen omin sanoin kuvailee matkakokemuksiaan. Lisää Tuomaksen ajatuksia Italian matkalta löydät Valio Aimo Instagramista.
Toimitustukku palvelee kaikkia alan toimijoita nopeasti ja tehokkaasti, ja kuljettaa tilaamasi tuotteet keskimäärin 24 tunnissa suoraan toimipisteeseen. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi toimitustukun valikoiman ja tehdäksesi tilauksia.
Pikatukkumme ovat ruoka- ja juoma-alan ammattilaisten kätevä ostospaikka. Palvelemme aamuvarhaisesta iltamyöhään Helsingin Sörnäisissä ja Vantaan Koivuhaassa. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi tuotteiden hinnat verkossa.
VALO Tilauspalvelusta alan ammattilaiset saavat tuotteensa suoraan Suomen merkittävimmiltä tavarantoimittajilta. Aimon asiakkaat saavat VALO Tilauspalvelussa käyttöönsä koko Suomen laajuisen jakeluverkostomme.
Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla foodservice-alan asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.