Siirry sisältöön

Parhaat Pidot

26.8.2025
Helsingin Messukeskus

Valio Aimo® Parhaat Pidot esittelee foodservice-alan uusimmat tuotteet, trendit ja ratkaisut. Ajankohtaisin tieto täydentyy monipuolisilla ja inspiroivilla ideoilla ja elämyksillä. Mukana on aimo kaupalla näytteilleasettajia ja alan vetovoimaisia puhujia.

#valioaimo #parhaatpidot

Milloin ja missä?

Aika: tiistai 26. elokuuta 2025 klo 10-17

Paikka: Helsingin Messukeskus

Kenelle: Kaikille foodservice-alan ammattilaisille, ikäraja 18 v.

Hinta: Tapahtuma on maksuton.

Ilmoittautuminen: Veloituksetta täällä

Aikataulu

11.00 Yrityskulttuuri – Mitä väliä?  Mari Helenius Senior Manager, Recruitment and Employer Branding, Compass Group Finland Oy 
Compass Groupin vuonna 2024 teettämä kansainvälinen tutkimus paljasti merkittävän ilmiön: työyksinäisyys. Globaalisti 27 % ja Suomessa 22 % työntekijöistä kokee yksinäisyyttä työpaikoillaan. Mari jakaa puheenvuorossaan tutkimustulosten pohjalta käytännön oppeja ja esimerkkejä siitä, kuinka sosiaalisten kohtaamisten kulttuuria on lähdetty rakentamaan Compass Groupissa. Mistä kaikki alkoi, mitä matkalla on opittu ja mihin ollaan nyt päästy?  

11.30 Masterclass: Alkoholittomat cocktailit – Jan Lindgren, Mocktells
Baarimaailman konkari Jan Lindgren antaa parhaat vinkit ja ideat onnistuneisiin alkoholittomiin cocktaileihin ja niiden valmistukseen.

12.00 Ravintola-alan tilanne ja tulevaisuuden näkymät – Ari Peltoniemi, pääekonomisti, Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry
Kuluttajien ostovoiman heikko kehitys on vähentänyt viime vuosina ravintolassa käyntien määrää. Kuluvana vuonna edellytykset kulutuksen kasvulle ovat parantuneet, joten näkyykö kuluttajien ostovoiman paraneminen ravintolapalveluiden käytön lisääntymisenä? Aiheesta puhumassa Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry:n pääekonomisti Ari Peltoniemi.

12.30 Masterclass: Täydellinen pihvi – Kari ”Kape” Aihinen & HKFoods Finland Oy
Kokkien kokki Kari ”Kape” Aihinen näyttää parhaat niksit ja vinkit täydellisen pihvin valmistukseen. Yhteistyössä HKFoods Finland Oy.

13.00 Kuluttajien ruokatrendejä ja ravintolamaailman ilmiöitä vuonna 2025
Valion Consumer Insight tiimi seuraa aktiivisesti kuluttajien käyttäytymistä ja kuluttajatrendejä. Tule kuulemaan, kun Valion Consumer Insight Manager Kaisu Vuokko käy läpi tämän hetken keskeisimpiä kuluttajien ruokatrendiä ja useita pinnalla olevia ravintolamaailman ilmiöitä.

13.30 Hovimuusikko Ilkka Ihamäki
Radio SuomiPopin taajuuksilta tuttu Hovimuusikko Ilkka Ihamäki esittää Aimolle räätälöidyn kappaleen sekä muita tuttuja Hovarin hittejä.

14.00 Paneelikeskustelu
Paneelikeskustelussa pureudutaan ravintola-alaa puhuttaviin ajankohtaisiin aiheisiin kuten työpaikan tasa-arvoon, sosiaaliseen vastuuseen ja ravintola-alan vetovoimaisuuteen. Keskustelijoina ravintoloitsija Teemu Laurell, toimittaja ja Laurea AMK:n lehtori Aniko Lehtinen sekä yhdenvertaisuusteemojen asiantuntija ja Woodward Creativen perustaja Daniel Woodward. Keskustelun vetää Teresa Välimäki.

14.30 Masterclass: Parempia somekuvia ravintolallesi – Mika Levälampi
Sosiaalinen media on tänä päivänä iso mahdollisuus ravintolan markkinointikanavana. Ammattikuvaaja Mika Levälampi kertoo vinkkejä ja ideoita, miten saat kännykällä parempia kuvia ravintolan kanaviin.

15.00 Unelmista totta – Erika Poussa, Bakerika
Erika Poussa on iso unelmoija, kokki ja suositun Bakerika leipomo- ja cateringyrityksen perustaja. Tule kuuntelemaan, mistä kaikki alkoi ja miten yritys on kasvanut vuosien varrella. Erika kertoo myös, miten sosiaalinen media on ollut tärkeänä osana kasvua.

15.30 Masterclass: Kahvista on moneksi – Lasse Vidman, Meira Oy
Barista Lasse Vidman johdattaa ohjelmallisella tietoiskulla kahvin saloihin. Tietoa kahvista ja kahvin valmistuksesta, kahvijuomat sekä kylmänä että kuumana.

16.00 Kasviproteiinit kuluttajan silmin – valintojen motiivit ja esteet 
Mitä kuluttajat oikeasti ajattelevat kasviproteiineista? Entä milloin ja miksi niitä ostetaan – ja milloin ei? Esityksessä pureudutaan kasviproteiinikategorian kehitykseen ja kuluttajakäyttäytymiseen datan valossa. Lisäksi kuullaan, miten spontaanius on avainasemassa kuluttajien tekemissä valinnoissa. Aiheesta puhumassa Gold&Green liiketoiminnan kehityspäällikkö Lotta Blomster ja myynnin kehityspäällikkö Pietari Kruus. 

Pidätämme oikeuden ohjelmamuutoksiin.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on nyt auki! Merkkaa päivä kalenteriisi ja ja ilmoittaudu tapahtumaan veloituksetta heti.

Tältä tapahtumassa näytti viime vuonna


Kaikki tapahtumat

Pysy ajan tasalla ajankohtaisista aiheista ja tule tapaamaan meitä aimolaisia alan tärkeimpiin tapahtumiin.

Search