Siirry sisältöön
Yhteistyössä
Luettavaa tuotteista

Metsä Tissue: Pohjoisesta puusta syntyy laadukasta ja vastuullista wc- ja talouspaperia

Pohjoisesta puusta syntyy laadukasta ja vastuullista wc- ja talouspaperia

Vastuullisuus ja kestävyys ohjaavat yhä useamman kuluttajan päätöksiä. Ajatellessamme omaa luontoamme, koko ilmastoa sekä sosiaalista vastuuta jokaisella pienellä teolla on merkitystä. Katrin haluaa osaltaan tehdä päivittäisten hyvien päätösten teosta helppoa – wc-tiloissa.

Teksti ja kuvat: Metsä Tissue

Katrin on ammattilaisten hygieniabrändi, joka tarjoaa hygieniaratkaisut julkisiin tiloihin, työpaikoille ja teollisuuteen. Käsihygienian merkitys on pandemian aikana suurempi kuin koskaan aiemmin. Katrin haluaa varmistaa mielenrauhan tarjoamalla ratkaisuja, jotka takaavat hyvän hygienian ylläpitämisen myös kestävästi.

Katrin- tuotteet valmistaa Metsä Tissue. Metsä Tissuen juuret ovat Mäntässä, suomalaisten metsien ja vesistöjen sydämessä, missä paperin valmistus on jo useiden sukupolvien ajan ollut kiinteä osa historiaa ja kotimaista osaamista. Raaka-aine tulee mahdollisimman lyhyen matkan takaa pohjoisen vastuullisesti hoidetuista metsistä. Raaka-aineena käytetty puu on sertifioitua (PEFC/FSC) tai kontrolloitua alkuperää.

Pehmopaperia valmistetaan sekä tuoreesta ensikuidusta että kierrätyskuiduista. Digitalisoituvassa maailmassa kierrätyspaperin saatavuus sekä laatu heikkenevät vauhdilla. Koska mielikuva kierrätyskuitutuotteista ympäristön kannalta parempana vaihtoehtona on hyvin yleinen, päätti Metsä Tissue teettää selvityksen tuotteiden hiilijalanjäljestä. Yhteistyössä AFRYn kanssa tehty selvitys vahvisti tiedon siitä, että ensikuidusta valmistetun wc-paperirullan hiilijalanjälki on itse asiassa kierrätyskuitua tehokkaampi.

”Kierrätyskuidun käyttö hygieniatuotteisiin on sen laadun heiketessä koko ajan tuotannollisesti tehottomampaa, johtuen puhdistukseen vaadittavasta vedestä ja energiasta. Kierrätyskuidun käyttö on tehokkaampaa ratkaisuissa, joissa hygieniavaatimus on pehmopaperia alhaisempi – esimerkiksi kuljetuspahvipakkauksissa. Ensikuituhan on luonnostaan puhdas hygieniakäyttöön soveltuva raaka-aine.” kertoo Metsä Tissuen Katrin-brändin markkinointipäällikkö Julia Laaksonen.

Tip icon

Tuotteet tukussa:

8079393 KATRIN PLUS NONSTOP M3 VALK 120KPL KÄSIPYYHE


Search