Siirry sisältöön
Pinnalla nyt

Sasu Laukkonen: ”Riko pelisääntöjä, jotta voit keksiä, miten homman saa uudella tavalla lentoon”

Kokki ja yrittäjä Sasu Laukkonen kertoi Parhaat Pidot -tapahtumassa, mitä johtamiselta ja henkilökunnalta vaaditaan, jotta voi menestyä muutoksen keskellä.

World Economic Forumin raportin mukaan yli neljäsosa työnkuvista muuttuu viiden seuraavan vuoden aikana. Muutoksen taustalla ovat tutut trendit eli teknologia, ympäristö ja talous. Ne haastavat meistä jokaista muuttumaan.

”Jos nämä kolme haastetta ottaa niin, että tässä mä vaan laitan safkaa ja ei noilla trendejä ole niin väliä, niin voi olla, että toimenkuvan muutos osuukin omalle kohdalle negatiivisesti”, Laukkonen sanoo.

Kiinnostavan kulman muuntautumistarpeeseen tarjoavat myös Sitran päivitetyt megatrendit vuodelta 2023. Niissä toisella sijalla on hyvinvoinnin haasteiden kasvu.

”Väitän, että oman, työntekijöiden ja työyhteisön hyvinvointi alkaa yhä enemmän kiinnostaa, ja siitä tulee vielä kilpajuoksu.”

Mitä johtamiselta sitten vaaditaan, että muuntautuminen onnistuu?

Mitä johtajien sitten pitäisi kysyä itseltään, jotta tehtävässä voi onnistua, Laukkonen miettii.

”Haluammeko me muutosta oikeasti? Johdammeko me stressaantuneina, väsyneinä ja pakon edessä vai rohkeasti, keskittyneesti ja positiivisesti niin, että muutosta oikeasti halutaan? Annammeko vastuuta ja vapautta minimin vai maksimin? Onko meillä luottamusta? Voimistammeko me olemassa olevaa tiimiä ja yksilöitä? Sun tiimi on sun kaikki”, Laukkonen muistuttaa.

On tärkeää myös miettiä, että ymmärtääkö ja auttaako johtaja työn tekemistä.

”Jokainen meistä on kuullut jonkun sanovan, että ei pomo tajua tätä, kun se ei tee tätä juttua. Johtajana on oltava valmis ymmärtämään työn arkea ruohojuuritasolle asti. Se ei auta, että johtaja käy yhden kerran varastossa järjestelemässä. Mitä pidempi matka johtajalla on työn arkeen, sitä vähemmän hän siitä tietää.”

Laukkonen listaa 5 johtamisen trendiä Nordic Business Forumista:

  1. Hyväksy häiriötekijät vaalimalla kasvumielialaa.
  2. Vaikuta työntekijöihin, jotta voit inspiroida merkityksellistä muutosta.
  3. Riko säännöt, johda innovointia ja uudelleen keksimistä.
  4. Varmista tulevaisuus valjastamalla työntekijöiden erilaisuus.
  5. Investoi ihmisiin, jotta kasvu ja kehitys ei pysähdy.

Radikaalia läpinäkyvyyttä

Radikaalia läpinäkyvyyttä, yhdessä tekemistä ja hyvää palvelua – niillä saadaan alan vetovoima kasvuun! 💙

Lue parhaat palat paneelkeskustelusta ja tiedät esimerkiksi, millaisella näkökulman muutoksella tarjoilijat voisivat nostaa alan ja työnsä arvostusta, mitä hyötyä on baarista ilman päälliköitä ja miten digitaalisuus helpottaa työn arkea.


Koko tuotevalikoima verkkokaupoissa

Koko Suomen toimitustukku

Toimitustukku palvelee kaikkia alan toimijoita nopeasti ja tehokkaasti, ja kuljettaa tilaamasi tuotteet keskimäärin 24 tunnissa suoraan toimipisteeseen. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi toimitustukun valikoiman ja tehdäksesi tilauksia.

Pääkaupunkiseudun pikatukut

Pikatukkumme ovat ruoka- ja juoma-alan ammattilaisten kätevä ostospaikka. Palvelemme aamuvarhaisesta iltamyöhään Helsingin Sörnäisissä ja Vantaan Koivuhaassa. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi tuotteiden hinnat verkossa.

VALO Tilauspalvelu

VALO Tilauspalvelusta alan ammattilaiset saavat tuotteensa suoraan Suomen merkittävimmiltä tavarantoimittajilta. Aimon asiakkaat saavat VALO Tilauspalvelussa käyttöönsä koko Suomen laajuisen jakeluverkostomme.

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla foodservice-alan asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search