Siirry sisältöön
Luettavaa tuotteista

Soocin liemissä ja kastikkeissa maistuvat lähituottajien laadukkaat raaka-aineet

Soocin liemissä ja kastikkeissa maistuvat lähituottajien laadukkaat raaka-aineet

Sooci valmistaa huippulaatuisia liemiä ja kastikkeita Pohjois-Karjalan keittämössään. Käyttäjiltä – niin ammattilaisilta kuin kuluttajilta – satelee kiitosta puhtaista mauista ja vähäsuolaisuudesta. Soocin toimitusjohtaja Kiril Rainos kertoo Ö-tuoteperheen tarinan.

Maaliskuussa 2018 entiset työkaverit Kiril Rainos ja Timo Melto ostivat Pohjois-Karjalan Ylämyllyltä vanhan leipomon aikomuksenaan muuttaa se sopivaksi erilaisten liemien ja kastikkeiden valmistamiseen. ”Emme halunneet kopioida vanhaa vaan uudistaa koko tuotekategorian, tehdä perustuotteet paremmin ja modernimmin”, Soocin toimitusjohtaja Rainos kertoo.

Heillä oli ”aiemmasta elämästään” vahvaa kokemusta tuotekehittelystä, ruokatuotteiden valmistamisesta ja myymisestä, mutta yrityksen käynnistämiseen tarvittiin pitkäjänteistä selvitystyötä. ”Meidän piti laajentaa osaamisaluettamme moneen suuntaan. Löysimme hyviä asiantuntijoita niin jätevesijärjestelmän kehittämiseen kuin brändisuunnitteluunkin. Tutuilta keittiömestareilta kysyimme suoraan, minkälaisia tuotteita he kaipasivat”, Rainos sanoo.

Jo ensimmäinen koe-erä onnistui

Tammikuussa 2019 Soocin keittämö oli viimein valmis tuotekehittelylle. Reseptiikan kehittelyyn meni aikaa vain noin kuukausi. ”Juoksimme loppumatkan maaliin. Teimme koe-eriä heti isoilla kattiloilla, mutta jo ensimmäinen koe-erä, paahdettu juuresliemi, onnistui. Kun Timo maistatti sitä, luulin sitä lihaliemeksi, koska maku oli niin täyteläinen.”

Isoilla kattiloilla Rainos viittaa kolmeen 4 000 litran painekattilaan, jotka kotimainen insinööritoimisto räätälöi Soocin tarpeisiin. Kastikkeissa oli sen sijaan enemmän työtä kuin liemissä. ”Saimme hyviä neuvoja esimerkiksi ravintola Palacen keittiöpäälliköltä Eero Vottoselta. Kokoon keittäessä maut korostuvat, joten vähensimme suolan määrää.”

Lanseeraustilaisuus ravintola Palacessa oli menestys

Helmikuussa 2019 Soocilla oli valmiina myyntiin seitsemän lientä ja viisi kastiketta. Tuotteiden lanseeraustilaisuus pidettiin uudistuneessa ravintola Palacessa, missä Vottonen teki kutsuvieraille herkullisia maistiaisia Soocin tuotteilla.

Tilaisuus onnistui yli odotusten. Tuotteista olivat kiinnostuneita niin ketjupäättäjät, vähittäiskauppaostajat kuin keittiömestaritkin. ”Osallistujia oli yli sata, mikä on tällaisen niche-tuoteryhmän kohdalla tosi hyvä suoritus. Tuotteillamme oli todellista kysyntää. Saimme paljon kiitosta esimerkiksi siitä, että lihaliememme maistuu oikeasti lihalle. Sen makua ei dominoi juuresten maku, minkä takia jokainen voi tuunata sitä itse.”

”Arvostamme suuresti paikallisia raaka-aineita. Saamme kaikki tarvittavat raaka-aineet pippuria ja punaviiniä lukuun ottamatta sadan kilometrin säteellä Ylämyllyltä.”

Soocin toimitusjohtaja Kiril Rainos
Tip icon

Soocin Ö-tuoteperhe

  • Tuoteperheeseen kuuluu seitsemän lientä ja viisi kastiketta. Litran tetrat säilyvät huoneenlämmössä.
  • Tuotteet on kehitetty ensisijaisesti ammattikeittiöihin, mutta myös ruoasta kiinnostuneille kuluttajille. Niitä saa myös vähittäistuotekaupoista.
  • Soocin tuotteet valmistetaan Ylämyllyllä Pohjois-Karjalassa pääosin lähiseudun raaka-aineista.
  • Yritys työllistää kahdeksan ihmistä, joista viisi työskentelee tuotannon puolella Ylämyllyllä.
  • Tuoteperhe on saanut nimensä siitä, että tuotteista tuli heti niin hyviä, että tekijätkin olivat siitä ihan ”öönä”.

Koko tuotevalikoima verkkokaupoissa

Koko Suomen toimitustukku

Toimitustukku palvelee kaikkia alan toimijoita nopeasti ja tehokkaasti, ja kuljettaa tilaamasi tuotteet keskimäärin 24 tunnissa suoraan toimipisteeseen. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi toimitustukun valikoiman ja tehdäksesi tilauksia.

Pääkaupunkiseudun pikatukut

Pikatukkumme ovat ruoka- ja juoma-alan ammattilaisten kätevä ostospaikka. Palvelemme aamuvarhaisesta iltamyöhään Helsingin Sörnäisissä ja Vantaan Koivuhaassa. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi tuotteiden hinnat verkossa.

VALO Tilauspalvelu

VALO Tilauspalvelusta alan ammattilaiset saavat tuotteensa suoraan Suomen merkittävimmiltä tavarantoimittajilta. Aimon asiakkaat saavat VALO Tilauspalvelussa käyttöönsä koko Suomen laajuisen jakeluverkostomme.

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla foodservice-alan asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search