Lantmännen Unibake: Suomalaisten rakastama ruisleipä pitkänä versiona –
Ruisleipää rakastavat suomalaiset ovat saaneet uutta purtavaa, kun leivonnaispakasteiden ammattilainen Lantmännen Unibake on tuonut markkinoille vaaleiden patonkien ja paninien haastajan, Vaasan Pitkä Ruis -palaleivän.
Teksti ja kuvat: Lantmännen Unibake
Herkullisen makunsa sekä runsaan kuitupitoisuutensa ansiosta ruisleipä on onnistunut vakiinnuttamaan paikkansa suomalaisten suosikkina – Leipätiedotuksen mukaan suomalainen syö vuodessa yli 15 kg ruisleipää. Ruisleivällä onkin nyt otollinen tilaisuus haastaa vaaleat patongit ja paninit tarjoamalla rukiin suurkuluttajille suomalainen vaihtoehto.
Onko Vaasan Pitkä Ruis kaikkien aikojen pisin ruispalaleipä?
85 % Vaasan Pitkä Ruis -leivän viljasta on täysjyväruista ja sen pinnalla on vaaleaa unikonsiementä ja se toimii erinomaisesti niin kylmänä leipänä erilaisin täyttein kuin lämmitettynä paninina.
Leipätiedotuksen mukaan Suomessa syödään ruista eniten koko maailmassa, joten juureen leivottu Vaasan Pitkä Ruis löytää taatusti tiensä herkuttelijoiden suihin ja sydämiin. Yhä useamman kuluttajan valintoja ohjaavat maun ja hinnan lisäksi myös ekologiset syyt tai alkuperä. Vaasan Pitkä Ruis tarjoaa mahdollisuuden kotimaiselle valinnalle, sillä se valmistetaan aina 100% suomalaisesta rukiista yhtiön Joutsenon leipomossa Lappeenrannassa.
Resepti Ruispaninista Vaasan Pitkä Ruis -leivällä
Maalaiskinkulla ja Mustaleima-emmentalilla täytetty Pitkä Ruis on parhaimmillaan parilassa lämmitettynä. 10 annosta 10 kpl Vaasan Pitkä Ruis -leipiä 500 g sinappimajoneesia 50 g rucolaa 600 g Mustaleima-emmentalin viipaleita 900 g maalaiskinkkua Voitele leivät majoneesilla. Kokoa ja lämmitä esimerkiksi leipägrillissä, kunnes juusto on sulanut. Tarjoile!
Lue lisää tuotteista:

Taffelin sipsit valmistetaan Ahvenanmaalla

Vuoden Kokin ja Vuoden Tarjoilijan suosikkituotteet

Curd täytteiden kiehtova matka

Valion uutuustuotteet syksyyn

Fazerin vastuullisen pakkaamisen visio
