Siirry sisältöön
Yhteistyössä
Luettavaa tuotteista

Nordqvist: Suomen ensimmäinen hiilineutraali teesarja

Nordqvist: Suomen ensimmäinen hiilineutraali teesarja

Nordqvistille vastuullisuus ja eettiset arvot ovat kaiken toiminnan perusta. ”Meille on erityisen tärkeää tuntea käyttämämme teen alkuperä, jotta voimme taata kuluttajille laadukasta, elintarviketurvallista ja eettisesti tuotettuja tuotteita.”

Teksti ja kuvat: Nordqvist

Nordqvistilla etenemme tavoitteisiimme vähentämällä ja hyvittämällä päästöjä, toteuttamalla erilaisten sertifikaattien vaatimuksia sekä tekemällä eettisempiä valintoja. Halusimme kehittää vastuullisen teesarjan, jossa kaikki on hyvää – mausta tinkimättä. Näin syntyi luonnolle lempeä, Suomen ensimmäinen 100 % hiilineutraali Luonnon teesarja, Luomu-ja Reilun Kaupan raaka-aineista.

Suomen luonnosta inspiraation saaneet, Nurmijärvellä valmistetut Luonnon teet ovat yhdistelmä luomu-ja Reilun kaupan raaka-aineita, vastuullisesti tuotettuja luonnollisia makuja sekä suomalaista ammattitaitoa. Reilun kaupan sertifiointi takaa, että teetilojen työolot ovat inhimilliset ja työntekijöiden oikeuksia kunnioitetaan. Luomu-sertifikaatti tuotteissa kertoo, että tee on viljelty ilman torjunta-aineita ja kemiallisia lannoitteita. Luonnon teesarja on kokonaan valmistettu Luomun periaatteita noudattaen. Koko tuotesarjan makumaailma ja pakkausilme ammentavat luonnon hellivästä ja virkistävästä vaikutuksesta.

Tehdäksemme Luonnon teesarjasta mahdollisen ekologisen, tuotteet ovat hiilijalanjälkihyvitettyjä niiden koko elinkaaren ajalta aina teen viljelystä, kierrätykseen asti. Emme siis kompensoi vain omia päästöjä vaan myös kuluttajan osuuden. Hyvitämme teen valmistuksesta syntyneitä päästöjä Nordic Offset -yrityksen kautta. Olemme mukana Intian Namakkalissa sijaitsevassa jäte-energiaprojektissa, joka muuntaa vuodessa jopa 120 000 tonnia kanojen kuivikkeita sekä tärkkelys- ja sokeriteollisuuden orgaanisia jätteitä uusiutuvaksi sähköksi. Projekti tukee suuren teentuottajamaan paikallisia pienviljelijöitä kestävän maatalouden toteuttamisessa. Käyttämättömästä, tilaa vievästä jätteestä valmistetaan biopohjaista sähköä ja samalla ehkäistään metaani-päästöjä ilmassa sekä tarjotaan työpaikkoja paikallisille.

Teen valmistuksessa hyödynnetään monipuolisesti uusiutuvaa energiaa, joka on tehokkain tapa pienentää hiilijalanjälkeä. Vesivoima, biopohjaiset polttoaineet ja omat aurinkopaneelit siivittävät ekologisempaa teetä. Nurmijärvellä sijaitseva tehtaamme toimii täysin uusiutuvalla energialla.


Search