Siirry sisältöön
Luettavaa tuotteista

Välimeren meijerituotteet

Välimeren meijerituotteet

Välimeren ruokavalion yleisin rasvanlähde on oliiviöljy, mutta maitotuotteilla on kuitenkin oma paikkansa Välimeren maiden ruokaympyröissä. Voisitko kuvitella ranskalaista keittiötä ilman kermaa ja voita tai italialaista pizzaa ilman juustoa?

Vaikka ruokavalioon kuuluu myös meijerituotteita, se ei peruskansalaisten joukossa johdu ravitsemuksellisista syistä, vaan pikemminkin tottumuksista. Esimerkiksi Lähi-Idän maissa maito ja kerma yhdistetään väistämättä jälkiruokiin ja makeaan ruoanlaittoon. Perunamuusi, jossa perunaa ja maitoa sekoitetaan yhteen, tuntuu joissakin kulttuureissa käsittämättömältä. Jossain määrin samanlaisia ”kirjoittamattomia sääntöjä” on myös Välimeren maissa.

Kreikassa maito ja kerma kuuluvat jälkiruokapöytään

Kreikassa kerma ja maito kuuluvat jälkiruoka- ja leivoskreemeihin, ja niitä hädin tuskin käytetään muuten edes kahviin. Yleisimmät meijerituotteet ovatkin fetajuusto ja jogurtti. Fetajuusto sopii aamiaisella hunajamelonin ja iltapalalla vesimelonin kera. Alkuperäsuojauksen vuoksi ainoastaan Kreikassa valmistettua juustoa voi kutsua fetaksi ja muualla valmistetut fetan tyyppiset juustot tunnetaan salaattijuustona. Juustoa käytetään salaateissa ja tahnoissa, friteerattuna alkuruoissa, raastettuna ranskalaisten päällä ja murustettuna täytetyissä paprikoissa. Jogurtti sopii niin ikään dippeihin ja kylmiin kastikkeisiin, sellaisenaan pataruokien kanssa, sekä hunajalla makeutettuna aamiaiseksi ja jälkiruoaksi.


Koko tuotevalikoima verkkokaupoissa

Koko Suomen toimitustukku

Toimitustukku palvelee kaikkia alan toimijoita nopeasti ja tehokkaasti, ja kuljettaa tilaamasi tuotteet keskimäärin 24 tunnissa suoraan toimipisteeseen. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi toimitustukun valikoiman ja tehdäksesi tilauksia.

Pääkaupunkiseudun pikatukut

Pikatukkumme ovat ruoka- ja juoma-alan ammattilaisten kätevä ostospaikka. Palvelemme aamuvarhaisesta iltamyöhään Helsingin Sörnäisissä ja Vantaan Koivuhaassa. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi tuotteiden hinnat verkossa.

VALO Tilauspalvelu

VALO Tilauspalvelusta alan ammattilaiset saavat tuotteensa suoraan Suomen merkittävimmiltä tavarantoimittajilta. Aimon asiakkaat saavat VALO Tilauspalvelussa käyttöönsä koko Suomen laajuisen jakeluverkostomme.

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla foodservice-alan asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search