Siirry sisältöön
Pinnalla nyt

Valio Aimo on suomalaisen ruokakulttuurin puolestapuhuja

Nina Metso
Markkinointipäällikkö

Nina tuntee trendit ja niiden ammattikeittiöille tuomat mahdollisuudet.

Me aimolaiset olemme ottaneet aktiivista roolia suomalaisen ruokakulttuurin tukijana. Haluamme, että suomalainen ruokakulttuuri monipuolistuisi ja siksi pyrimme nostamaan esiin paikallisia ravintoloita ympäri Suomen.

Musta Lammas

Miltä maistuu kesä Kuopiossa? Valio Aimo vinkkaa Kuopion Musta Lammas ravintolasta, joka tarjoilee elämyksiä kaikille aisteille. Tässä esimerkiksi naudan sisäfileetä ja grillattua ylikypsää kylkeä, grillattua sipulia ja paahdettua valkosipulimajoneesia sekä kuopiolaisista päärynöistä tehty, savustettu bbq-kastike.

-Jere Hakkarainen, keittiömestari, Ravintola Musta Lammas, Kuopio

Pyynikin munkkikahvila

Aimo vinkkaa Pyynikin munkkikahvilan jo legendaariseksi muodostuneista herkullisista munkeista. Resepti on pysynyt samana lähes 40 vuotta, ja munkeista on vuosikymmenten kuluessa tullut ehtymätön osa tamperelaista ruokakulttuuriperinnettä.

-Jaro Suoste, yrittäjä, Pyynikin munkkikahvila, Tampere

Billnäsin ruukki

Aimo vinkkaa Billnäsin ruukin ravintolan historiallisesta miljööstä Mustionjoen maisemissa. Täällä annokset, kuten klassinen pippuripihvi, syntyvät puhtaista ja simppeleistä raaka-aineista. Härän marmorifileetä, paikallisia kasviksia, lohkoperunoita sekä pippurikastike omalla salaisella reseptillä.

-Iiro Lehtiö, keittiöpäällikkö, Billnäsin ruukki, Billnäs

Hakasen Leipomo

Hakasen Leipomon peremec, tai pärämätsi, on hieno tapa tutustua tamperelaiseen ruokakulttuuriin ja kulinaristisiin perinteisiin. Pikkaisen tulinen piiras saapui aikanaan Tampereelle tataariyhteisön myötä. Ei ehkä ihan neutraalin suuhun sopiva, mutta varsinkin karski miehinen varmasti tykkää.

-Janne Hakanen, toimitusjohtaja, Hakasen Leipomo, Tampere

Viipurilainen Kotileipomo

Aimo vinkkaa Vääksyn Viipurilaisen Kotileipomon suositusta ja herkullisesta ruisleivästä. Leivän täytteenä käytetään laadukkaita lähituottajien raaka-aineita ja kaikki leivät valmistetaan tarpeeseen, jolloin tuoreus on parhaimmillaan. Vääksyn Kotileipomon tuotteita löytää myös kattavasti eri ruokakaupoista ympäri maata.

-Viipurilainen Kotileipomo, Vääksy

Ravintola Taivaanranta

Aimo vinkkaa mahdollisesti Lahden tyylikkäimmästä ravintolamiljööstä, jossa ruuanlaitossa hyödynnetään oman panimon ja tislaamon tuotteita. Ravintola on osa Teerenpeli yhtiötä. Reseptiikassa hyödynnetään maltaita, humalaa, gini-mausteseosta tai jopa single malt -viskiä.

-Niko Nyman, keittiöpäällikkö, Ravintola Taivaanranta, Lahti

Ravintola Plein

Aimo vinkkaa Ravintola Pleinin rennosta, mutta samalla loppuun ajatellusta ravintolakokemuksesta. Neljän ruokalajin menukokonaisuudessa jälkiruoka on hyvin tärkeässä roolissa. – Siinä pääsee keittiössä käyttämään niin tekniikoita kuin luovuutta.

-Sami Nieminen, ravintoloitsija, Ravintola Plein, Helsinki

Porokylän Leipomo

Gluteenittomien tuotteiden käyttäjä voi esimerkiksi kaivata aiemmin syötyä herkullista vehnäpullaa, jota ei voi gluteenitonta ruokavaliota käyttävänä enää käyttää. Niinpä Porokylän gluteenittoman voisilmäpullan avulla asiakkaamme pääsee kokemaan vielä herkkuhetken niin arjessa kuin juhlassa vatsalle sopivan herkullisen pullan ja kuuman kahvi- tai teekupposen kanssa.

-Erik Kärki, toimitusjohtaja, Porokylän Leipomo, Nurmes



Search