Valio Aimo on suomalaisen ruokakulttuurin puolestapuhuja

Me aimolaiset olemme ottaneet aktiivista roolia suomalaisen ruokakulttuurin tukijana. Haluamme, että suomalainen ruokakulttuuri monipuolistuisi ja siksi pyrimme nostamaan esiin paikallisia ravintoloita ympäri Suomen.
Musta Lammas
Pyynikin munkkikahvila
Billnäsin ruukki
Aimo vinkkaa Billnäsin ruukin ravintolan historiallisesta miljööstä Mustionjoen maisemissa. Täällä annokset, kuten klassinen pippuripihvi, syntyvät puhtaista ja simppeleistä raaka-aineista. Härän marmorifileetä, paikallisia kasviksia, lohkoperunoita sekä pippurikastike omalla salaisella reseptillä.
-Iiro Lehtiö, keittiöpäällikkö, Billnäsin ruukki, Billnäs
Hakasen Leipomo
Hakasen Leipomon peremec, tai pärämätsi, on hieno tapa tutustua tamperelaiseen ruokakulttuuriin ja kulinaristisiin perinteisiin. Pikkaisen tulinen piiras saapui aikanaan Tampereelle tataariyhteisön myötä. Ei ehkä ihan neutraalin suuhun sopiva, mutta varsinkin karski miehinen varmasti tykkää.
-Janne Hakanen, toimitusjohtaja, Hakasen Leipomo, Tampere
Viipurilainen Kotileipomo
Aimo vinkkaa Vääksyn Viipurilaisen Kotileipomon suositusta ja herkullisesta ruisleivästä. Leivän täytteenä käytetään laadukkaita lähituottajien raaka-aineita ja kaikki leivät valmistetaan tarpeeseen, jolloin tuoreus on parhaimmillaan. Vääksyn Kotileipomon tuotteita löytää myös kattavasti eri ruokakaupoista ympäri maata.
-Viipurilainen Kotileipomo, Vääksy
Ravintola Taivaanranta
Aimo vinkkaa mahdollisesti Lahden tyylikkäimmästä ravintolamiljööstä, jossa ruuanlaitossa hyödynnetään oman panimon ja tislaamon tuotteita. Ravintola on osa Teerenpeli yhtiötä. Reseptiikassa hyödynnetään maltaita, humalaa, gini-mausteseosta tai jopa single malt -viskiä.
-Niko Nyman, keittiöpäällikkö, Ravintola Taivaanranta, Lahti
Ravintola Plein
Aimo vinkkaa Ravintola Pleinin rennosta, mutta samalla loppuun ajatellusta ravintolakokemuksesta. Neljän ruokalajin menukokonaisuudessa jälkiruoka on hyvin tärkeässä roolissa. – Siinä pääsee keittiössä käyttämään niin tekniikoita kuin luovuutta.
-Sami Nieminen, ravintoloitsija, Ravintola Plein, Helsinki
Porokylän Leipomo
Gluteenittomien tuotteiden käyttäjä voi esimerkiksi kaivata aiemmin syötyä herkullista vehnäpullaa, jota ei voi gluteenitonta ruokavaliota käyttävänä enää käyttää. Niinpä Porokylän gluteenittoman voisilmäpullan avulla asiakkaamme pääsee kokemaan vielä herkkuhetken niin arjessa kuin juhlassa vatsalle sopivan herkullisen pullan ja kuuman kahvi- tai teekupposen kanssa.
-Erik Kärki, toimitusjohtaja, Porokylän Leipomo, Nurmes