Siirry sisältöön
Luettavaa tuotteista

Valitse oikea hapanmaitotuote oikeaan paikkaan

Valitse oikea hapanmaitotuote oikeaan paikkaan

Raikkaista hapanmaitotuotteista on moneksi. Valitsemalla oikean tuotteen saat aikaan lukemattomia yhdistelmiä makua, suutuntumaa ja laatua ruoanlaittoon.

Maitoa hapattamalla saadaan hapanmaitotuotteita, joista valmistetaan esim. piimää ja jogurttia. Kerman hapatuksesta saadaan taas kermaviiliä, crème fraîchea ja smetanaa. Suomalaisen ruoan ja raaka-aineiden arvostuksen noustessa myös hapanmaitotuotteiden käyttö ruoanlaitossa on kasvanut. Tämän hetken trendeissä on vahvasti nousussa ns. positiivinen prosessointi, johon kuuluu nimenomaan hapattaminen ja fermentointi – joten perinteiset hapanmaitotuotteet ovat tällä hetkellä kovassa nosteessa.

Hapanmaitotuotteilla saa ruoan makuun kermaisuutta, hapokkuutta, täyteläisyyttä, raikkautta ja niille ominaista makua niin kylmään kuin lämpimään ruoanlaittoon. Lisäksi hapanmaitotuotteet mehevöittävät ja mureuttavat raaka-aineita erilaisissa marinadeissa. Hapatetut maitotuotteet myös samanaikaisesti korostavat ja miedontavat makuja ruoassa sekä pidentävät säilyvyyttä esim. leivonnassa.

Pakkaus-kokoRasva-pitoisuusKestää kuumen-tamistaHapok-kuuden maku-profiiliRakenteen paksuusVaahdotet-tavuusLeivonta-ominai-suudet
Valio smetana laktoositon2 kg42 %XXXXXXXXXXPaistokset, piirakat, täytteet
Valio crème fraîche laktoositon2 kg28 %XXXXXXXXTaikinoihin, täytteisiin, vaahtoihin
Valio turkkilainen ruoka­jogurtti laktoositon2 kg10 %XXXXXXTaikinoihin, täytteisiin, vaahtoihin
Valio kermaviili laktoositon5 kg10 %XXXXCupcaket, kahvikakut, esitaikinat
Valio Gefilus® Kefir maustamaton laktoositon2,5 %XXXHyydytetyt mousset, täytteet
Valio piimä1 l0%- 1%XXXXTaikinoihin ja kahvi­kakkuihin
Valio maitorahka laktoositon5 kg, 10 kg0,3 %XXXXXXXTaikinoihin, täytteisiin, vaahtoihin

Reseptejä hapanmaitotuotteille

Mitä olisikaan borschkeitto tai Stroganoff ilman smetanaa, savulohimousse ilman crème fraîchea tai tuliset intialaiset curryt ilman jogurtin tuomaa pehmeyttä? Piimä mureuttaa lihat ja kalat, luo ominaista makua leivonnassa ja tuo samalla tuotteisiin myös säilyvyyttä. Rahkan helppous jälkiruoissa ja kermaviilin raikas täyteläisyys kalaruokien kaverina, kaikki nämä edellä mainitut ovat vain murto-osa kaikesta siitä mitä hapanmaitotuotteet tuovat ruokavalioomme.



Search