Saman tarjoilutilanteen reseptejä
Saman ruokavalion reseptejä
Ainekset
- 0,720 kg pitaleipää
 - 1,200 kg falafelia
 - 0,200 kg vesikrassia
 
Punajuuridippi
- 1,000 kg pakastepunajuurisuikaleita
 - 0,300 kg
 - 0,150 kg oliiviöljyä
 - 0,065 kg sitruunamehua
 - 0,010 kg valkosipulia
 
Paprika-kurkkusalsa
- 1,000 kg pakaste paprikakuutioita
 - 0,500 kg kurkkua
 - 
												0,300 kg
																													Valio Eila® salaattijuustokuutioita laktoositonValio salaattijuustot ovat kotimainen ja raikas vaihtoehto salaattiin ja ruoanlaittoon. Salaattijuustoa käytetään fetan tapaan, sen…
												 - 0,100 kg sitruunamehua
 - 0,100 kg oliiviöljyä
 - 0,030 kg tuoretta minttua
 
Maustamiseen
- 0 kg suolaa
 - 0 kg mustapippuria myllystä
 
		Jaa resepti
	
	Ohje
Punajuuridippi
- Paahda punajuurisuikaleet 0,5 dl oliiviöljyn kanssa uunissa 250 °C noin 15 minuuttia.
 - Sekoita huoneenlämpöiseksi jäähdytetyt punajuuret muiden raaka-aineiden kanssa sekaisin tehosekoittimessa.
 - Mausta suolalla ja mustapippurilla.
 
Paprika-kurkkusalsa
- Paahda paprikakuutiot oliiviöljyn kanssa 250 °C uunissa noin 15 minuuttia. Jäähdytä.
 - Leikkaa kurkku pitkittäissuunnassa neljään osaan ja poista veitsellä siemenet. Kuutioi kurkku.
 - Sekoita paahdetut paprikat, kurkkukuutiot, hienonnettu minttu ja sitruunanmehu sekaisin. Murusta joukkoon myös salaattijuusto.
 - Mausta suolalla ja mustapippurilla.
 
Kokoaminen
- Kuumenna jäiset pitaleivät kiertoilmauunissa n. 180 °C 10-13 min.
 - Kuumenna falafelit jäisenä tai osittain sulaneena kiertoilmauunissa 150 °C noin 30 min.
 - Täytä pitaleivät vesikrassilla, punajuuridipillä, kurkku-paprikasalsalla ja falafeleilla.
 - Vinkki: kokeile vaihtoehtoisesti falafelien kanssa myös Muhammara-, Härkäpapu-hummus- ja Piimäcreme-ohjeita valio.fi/ammattilaiset-sivulta.
 
Saman tarjoilutilanteen reseptejä
Saman ruokavalion reseptejä
		Jaa resepti
	
					Kokeile annoslaskuriamme
			Valitse annosmäärä
			
				
				
			
			kpl
		
		
			Valitse annoskoko
			
				
				
			
			g
		
	Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
					Energia
					361 kcal
				
							
					Proteiini
					10,7 g
				
							
					Hiilihydraatti
					32,3 g
				
							
					Rasva
					19,5 g
				
							
					Tyydyttynyt rasva
					4,3 g
				
							
					Ravintokuitu
					5,7 g
				
							
					Suola
					1,7 g
				
							
					Kalsium
					241,9 mg
				
							
					D-vitamiini
					0 µg
				
					Reseptin ravintosisältö / 100 g
						Energia
						206 kcal
					
																				
						Proteiini
						6,1 g
					
																				
						Hiilihydraatti
						18,5 g
					
																				
						Rasva
						11,1 g
					
																				
						Tyydyttynyt rasva
						2,5 g
					
																				
						Ravintokuitu
						3,3 g
					
																				
						Suola
						1 g
					
																															
			Tiedot ovat suuntaa antavia.			
								
					
			
		
	
													NOTE! The following ingredients are not included in the nutritional content:							
				- suolaa
 - mustapippuria myllystä
 
