Siirry sisältöön
Falafel pita
Tehnyt Tuomas Valio Aimo Koekeittiö Tehnyt Tuomas Valio Aimo Koekeittiöstä

Falafel pita

Näillä pitaleivillä saat syviä makuja ja raikasta väriä vitriinitarjontaan tai lounaspöytään. Herkullisia makuja Lähi-Idästä.

Falafel pita

Ainekset

  • 0,720 kg pitaleipää
  • 1,200 kg falafelia
  • 0,200 kg vesikrassia

Punajuuridippi

Paprika-kurkkusalsa

  • 1,000 kg pakaste paprikakuutioita
  • 0,500 kg kurkkua
  • 0,300 kg
    Valio Eila® salaattijuustokuutioita laktoositon
    Valio salaattijuustot ovat kotimainen ja raikas vaihtoehto salaattiin ja ruoanlaittoon. Salaattijuustoa käytetään fetan tapaan, sen…
    Valio salaattijuusto kuutiot 2 kg laktoositon
  • 0,100 kg sitruunamehua
  • 0,100 kg oliiviöljyä
  • 0,030 kg tuoretta minttua

Maustamiseen

  • 0 kg suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä

Ohje

Punajuuridippi

  1. Paahda punajuurisuikaleet 0,5 dl oliiviöljyn kanssa uunissa 250 °C noin 15 minuuttia.
  2. Sekoita huoneenlämpöiseksi jäähdytetyt punajuuret muiden raaka-aineiden kanssa sekaisin tehosekoittimessa.
  3. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Paprika-kurkkusalsa

  1. Paahda paprikakuutiot oliiviöljyn kanssa 250 °C uunissa noin 15 minuuttia. Jäähdytä.
  2. Leikkaa kurkku pitkittäissuunnassa neljään osaan ja poista veitsellä siemenet. Kuutioi kurkku.
  3. Sekoita paahdetut paprikat, kurkkukuutiot, hienonnettu minttu ja sitruunanmehu sekaisin. Murusta joukkoon myös salaattijuusto.
  4. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Kokoaminen

  1. Kuumenna jäiset pitaleivät kiertoilmauunissa n. 180 °C 10-13 min.
  2. Kuumenna falafelit jäisenä tai osittain sulaneena kiertoilmauunissa 150 °C noin 30 min.
  3. Täytä pitaleivät vesikrassilla, punajuuridipillä, kurkku-paprikasalsalla ja falafeleilla.
  4. Vinkki: kokeile vaihtoehtoisesti falafelien kanssa myös Muhammara-, Härkäpapu-hummus- ja Piimäcreme-ohjeita valio.fi/ammattilaiset-sivulta.

Saman tarjoilutilanteen reseptejä

Saman ruokavalion reseptejä


Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 361 kcal
Proteiini 10,7 g
Hiilihydraatti 32,3 g
Rasva 19,5 g
Tyydyttynyt rasva 4,3 g
Ravintokuitu 5,7 g
Suola 1,7 g
Kalsium 241,9 mg
D-vitamiini 0 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 206 kcal
Proteiini 6,1 g
Hiilihydraatti 18,5 g
Rasva 11,1 g
Tyydyttynyt rasva 2,5 g
Ravintokuitu 3,3 g
Suola 1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
NOTE! The following ingredients are not included in the nutritional content:
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search