Siirry sisältöön
Keltajuuri-sinihomejuustokauratto
Reseptiyhteistyö

Keltajuuri-sinihomejuustokauratto

Syksyn lounasbuffetissa ilahduttaa maukas ja ruokaisa keltajuuri-sinihomejuustokauratto. Sen voi tarjoilla risoton tapaan sellaisenaan tai paistetun broilerin tai lohen kera.

Keltajuuri-sinihomejuustokauratto

Ainekset

  • 2,500 kg keltajuurta
  • 0,200 kg valkosipulia
  • 0,020 kg suolaa
  • 0,010 kg mustapippuria
  • 0,020 kg hunajaa
  • 0,050 kg valkoviinietikkaa
  • 0,075 kg oliiviöljyä
  • 1,500 kg kasvislientä
  • 1,500 kg kaurajyviä
  • 0,400 kg lehtikaalia
  • 0,015 kg tuoretta rosmariinia
  • 0,800 kg
    Valio AURA® murua
    On vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
    Valio AURA® e1 kg murennettu sinihomejuusto

Ohje

  1. Kuori ja kuutioi keltajuuret. Leikkaa kokonaisista valkosipuleista kannat pois.
  2. Lisää keltajuurikuutiot vuokaan. Mausta suolalla, pippurilla, hunajalla ja valkoviinietikalla. Sekoita öljy joukkoon. Lisää lopuksi valkosipulit vuokaan leikkuupinta alaspäin.
  3. Kypsennä uunissa 200 asteessa 45 minuuttia.
  4. Laita kasvisliemi kiehumaan ja keitä kaura pakkauksen ohjeen mukaan, noin 12 minuuttia. Lisää tarvittaessa nestettä.
  5. Revi lehtikaali pieniksi paloiksi lehtiruotien ympäriltä. Irrota rosmariinin lehdet.
  6. Nosta paistos uunista. Purista pehmenneet valkosipulinkynnet kuoristaan. Lisää sinihomejuustomuru ja sekoita. Paista vielä 5 minuuttia.
  7. Sekoita kypsä kaura, kasvisliemi, lehtikaali ja rosmariini paistoksen joukkoon. Tarjoa kauratto pääruokana risoton tapaan tai paistetun broilerin tai lohen kera. Voit myös lisätä ruokaisuutta kypsillä linsseillä.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Saman tarjoilutilanteen reseptejä

Saman ruokavalion reseptejä


Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 533 kcal
Proteiini 20,4 g
Hiilihydraatti 57,4 g
Rasva 21,8 g
Tyydyttynyt rasva 8,5 g
Ravintokuitu 11,8 g
Suola 3,4 g
Kalsium 240,9 mg
D-vitamiini 0 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 167 kcal
Proteiini 6,4 g
Hiilihydraatti 18 g
Rasva 6,8 g
Tyydyttynyt rasva 2,7 g
Ravintokuitu 3,7 g
Suola 1,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search