Saman ruokavalion reseptejä
Ainekset
Pohja
-
0,600 kg
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0,500 kg sokeria
- 0,540 kg keltuaisia
- 0,600 kg tummaa suklaata
- 1,080 kg valkuaisia
- 0,500 kg sokeria
- 0,600 kg vehnäjauhoja
- 0,006 kg suolaa
Täyte
- 1,500 kg Valio aprikoositäytettä
- 0,200 kg vettä
Canache-kuorrutus
- 0,400 kg
- 0,060 kg vettä
- 0,200 kg sokeria
- 0,160 kg tärkkelyssiirappia
- 0,600 kg tummaa suklaata
koristeluun
- 0,200 kg tuoreita marjoja
Jaa resepti
Ohje
- Valmista pohjat. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää joukkoon keltuaiset koko ajan sekoittaen.
- Sekoita joukkoon sulatettu suklaa. Vaahdota sokeri ja valkuaiset ja sekoita varovasti massan joukkoon.
- Sekoita lopuksi joukkoon jauhot ja suola.
- Annostele massa halkaisijaltaan 20 cm:n kakkuvuokiin. Paista pohjat 170 asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.
- Kiehauta vesi aprikoositäyte.
- Leikkaa jäähtyneet pohjat kolmeen osaan ja täytä aprikoositäytteellä. Sivele kakkujen pinnalle ohut kerros aprikoositäytettä.
- Valmista canache-kuorrutus. Kiehauta kerma. Liuota kuuman kerman joukkoon sokeri ja tärkkelyssiirappi. Lisää joukkoon tumma suklaa. Anna suklaan sulaa rauhassa kerman joukkoon sekoittamatta.
- Kun suklaa on täysin sulanut sekoita kuorrute tasaiseksi.
- Kuorruta kakut noin 35 asteiseksi jäähtyneellä canache-kuorrutuksella.
- Koristele haluamallasi tavalla.
Saman ruokavalion reseptejä
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
3668 kcal
Proteiini
57,2 g
Hiilihydraatti
413,1 g
Rasva
195,3 g
Tyydyttynyt rasva
101 g
Ravintokuitu
14,7 g
Suola
3,2 g
Kalsium
306,1 mg
D-vitamiini
6,6 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
284 kcal
Proteiini
4,4 g
Hiilihydraatti
32 g
Rasva
15,1 g
Tyydyttynyt rasva
7,8 g
Ravintokuitu
1,1 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa