Siirry sisältöön
Sesonki

Kakkukaupalla ideoita

Mika Parviainen
Leipomokonsultti

Kirjoitan leipomo- ja konditoria-alan ajankohtaisista asioista ja trendeistä. Lisäksi kerron leivontaa helpottavia vinkkejä, joista voit saada paljon uusia ideoita työhösi.

Etsitkö houkuttelevia ja kustannustehokkaita ratkaisuja leivonnaisiin tai kenties uutta inspiraatiota kakkujen makumaailmaan? Leipomokonsulttimme Mika Parviainen kokosi yhteen reseptejä ja vinkkejä, joiden avulla uusien makuyhdistelmien luominen onnistuu helposti.

Valion tuotteilla on helppo onnistua!

Moni kakku päältä kaunis, vaan kyllä se kakuissakin on sisin, joka ratkaisee. Valion Suonenjoen tehtaalla valmistetut täytteet on suunniteltu ammattilaiskäyttöön niin maun kuin ominaisuuksiensa puolesta.

Täytteitä vaihtelemalla sama resepti muuntautuu moneksi. Yhdistelmä, joka toimii niin juhlapöydässä kuin vitriinimyynnissäkin on pohja + mousse + Valio täyte + kermavaahto. Löydä omat toimivat makuparit tai hyödynnä klassikkomakuja: vanilja-mansikka, suklaa-marja, hedelmä-pähkinä, kinuski-kerma.

5 syytä satsata kakkuihin

  1. Kakut kasvattavat suosiotaan: kakkua tarjotaan syntymäpäivien ja perhejuhlien lisäksi kalenterivuoden juhlissa äitienpäivästä pääsiäiseen ja joulusta juhannukseen.
  2. Kakku tekee juhlan kuin juhlan, mutta yhä useammin kakkuja tarjotaan myös jälkiruokana illanistujaisissa ja brunsseilla. Aina tarvitaan kakkuja erilaisiin tilanteisiin.
  3. Pienleipomon kannalta kakkubisnes on kannattavaa, kun sen tekee suunnitelmallisesti ja oikeilla raaka-aineilla. Sesonkituotteilla voit kasvattaa liikevaihtoasi merkittävästi.
  4. Laadukkaat kakut voivat olla yrityksesi käyntikortti – se, mistä teidät tunnetaan.
  5. Pidä tilauskakkujen lisäksi vitriinissä vaihtuva kakkuvalikoima erityyppisiä kakkuja ja leivoksia. Kakkupalan ostanut asiakas voi hyvinkin tilata kokonaisen kakun seuraaviin juhliinsa.


Mikä cakemix?

Mikä cakemix?

Aimo cakemix on laktoositon täysseos mm. kuppikakkujen, levypiirakoiden ja muffinien leivontaan. Cakemixillä voi leipoa sesonkeihin sopivat tuotteet käyttämällä leivonnassa sesongille ominaisia täytemakuja. Cakemixin päälle sopivat erilaiset hillot ja täytteet sekä tuoreet että pakastetut marjat, kuten myös hedelmäsäilykkeet. Lisää vain vesi, voi ja öljy.

Valio Oddlygood® Easy Whipping  - Vaahto joka kestää ja kestää

Valio Oddlygood® Easy Whipping – Vaahto joka kestää ja kestää

Lempeän makuinen ja kauniin valkoinen Valio Oddlygood® Easy Whipping vaahtoutuu uskomattoman helposti ja nopeasti. Tämä vaahto pitää erittäin hyvin muotonsa kakkujen tai muffinien pursotuksissa. Sen avulla on helppo koristella jälkiruokia, leivonnaisia ja juomia. Tuote on 100 % kasviperäinen ja gluteeniton.Usein kysyttyä kakuista

Varmista, että olet paistanut kakkupohjaa riittävästi. Mikäli pohja ei saa tarpeeksi aikaa uunissa, lässähtää se helposti.

Kannattaa myös tarkastaa, että reseptin mittasuhteet ovat kunnossa. Jos jauhoja on esimerkiksi liian vähän, aiheuttaa se rakenteellisia muutoksia pohjaan.

Kakkupohja paistuu uunissa ensin reunoilta, joten mikäli pohja ei ole paistunut uunissa tarpeeksi kauan, jää se keskeltä pehmeämmäksi ja voi lässähtää.

Reseptin mittasuhteet vaikuttavat myös siihen, miten se paistuu keskeltä. Varmista, että nesteen määrä on oikea suhteessa käytettyyn jauhomäärään.

Kakkupohjan voi tehdä hyvissä ajoin ennakkoon, sillä se säilyy kylmässä jopa useamman päivän. Muista kuitenkin, että pohjan jäähdytys tulee tehdä nopeasti.

Vinkki: Kakkupohjan voi myös pakastaa ja käyttää myöhemmin, kun tarpeita tulee.

Perinteinen tikkutesti on luotettava ja helppo. Kun taikina ei tartu tikkuun, on kakkupohja valmis.

Tähän ei ole yhtä ja oikeaa vastausta, vaan omat laitteet ja niiden toiminta tulee ensin tuntea. Keskimäärin 175 asteinen uuni on sopiva, mutta eri uuneissa on vaihtelevuutta.

Viileä on oikea paikka kakkupohjan säilyttämiseen, siirrä se siis nopeasti jääkaappiin. Muista myös, että kakkupohjan pakastaminen on sallittua.

Vaahdotus takaa kakkupohjan kuohkeuden. Kun taikinaa vaahdotetaan, syntyy ilmakuplia, jotka lähtevät kasvamaan paiston aikana. Mikäli vaahdotus on riittämätön, ei kakkupohja nouse. Myös jauhojen lisäämisessä pitää olla huolellinen, jotta vaahto ei laske.

Sopiva määrä kakkua on noin 80g/hlö. Jos kyseessä perinteinen sokerikakkupohja, tulee yhdestä kananmunasta kakkua kolmelle henkilölle. Näin ollen kymmenen munan kakku on sopiva 30 henkilölle.

On kuitenkin huomioitavaa, että kakun täytteiden laatu ja määrä vaikuttaa suuresti sen riittävyyteen.


Koko tuotevalikoima verkkokaupoissa

Koko Suomen toimitustukku

Toimitustukku palvelee kaikkia alan toimijoita nopeasti ja tehokkaasti, ja kuljettaa tilaamasi tuotteet keskimäärin 24 tunnissa suoraan toimipisteeseen. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi toimitustukun valikoiman ja tehdäksesi tilauksia.

Pääkaupunkiseudun pikatukut

Pikatukkumme ovat ruoka- ja juoma-alan ammattilaisten kätevä ostospaikka. Palvelemme aamuvarhaisesta iltamyöhään Helsingin Sörnäisissä ja Vantaan Koivuhaassa. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi tuotteiden hinnat verkossa.

VALO Tilauspalvelu

VALO Tilauspalvelusta alan ammattilaiset saavat tuotteensa suoraan Suomen merkittävimmiltä tavarantoimittajilta. Aimon asiakkaat saavat VALO Tilauspalvelussa käyttöönsä koko Suomen laajuisen jakeluverkostomme.

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla foodservice-alan asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search