Saman tarjoilutilanteen reseptejä
Saman ruokavalion reseptejä
Ainekset
Poron etuselkä
- 0,600 kg poron etuselkää
 - 0,070 kg keltasipulia
 - 0,040 kg porkkanaa
 - 0,010 kg valkosipulia
 - 0,005 kg tuoretta timjamia
 - 0,002 kg laakerinlehteä
 - 
												0,050 kg
																													Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
												 - 0 kg suolaa
 - 0 kg mustapippuria myllystä
 
Savustettu perunasose
- 1,000 kg perunoita (Puikula tai King Edward)
 - 
												0,080 kg
																													Valio kevytmaitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
												 - 0,080 kg
 - 
												0,100 kg
																													Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
												 - 0 kg suolaa
 
Uunisipulit
- 0 kg salottisipulia
 - 0 kg suolaa
 
Pikkelöidyt suppilovahverot
- 0,200 kg suppilovahveroita
 - 0,100 kg omenaviinietikkaa
 - 0,100 kg vettä
 - 0,100 kg sokeria
 - 0,006 kg suolaa
 
Kastike
- 0 kg lihan paistoliemi
 - 
												0,150 kg
																													Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
												 - 0,060 kg
 - 0,010 kg tuoretta persiljaa
 - 0 kg suolaa
 - 0 kg omenaviinietikkaa
 
		Jaa resepti
	
	Ohje
Poron etuselkä
- Mausta liha reilusti suolalla ja pippurilla. Ruskista poronliha voissa kuumalla pannulla.
 - Kuori ja paloittele porkkana, sipuli ja valkosipuli.
 - Laita poronliha ja kaikki muut ainekset uunivuokaan ja kaada päälle sen verran vettä, että ainekset peittyvät. Peitä vuoka alumiinifoliolla ja kypsennä 90 °C 10 tuntia.
 - Nosta liha vuoasta. Siivilöi liemi ja säästä se kastiketta varten.
 - Ruskista murea liha runsaassa voissa, mausta suolalla.
 
Savustettu perunasose
- Kuori perunat ja keitä ne hyvin suolatussa vedessä.
 - Laita savustuslastut kattilaan ja kuutioitu voi kattilan sisään mahtuvaan kulhoon.
 - Sytytä kattilassa olevat savustuslastut, laita voikulho kattilaan ja sammuta tuli peittämällä kattila kannella. Anna savustua 5 minuuttia.
 - Lämmitä kerma, maito ja savustettu voi, puserra perunat siivilän läpi.
 - Vatkaa soseeseen nestettä, kunnes se on sopivan paksuista. Mausta suolalla.
 
Uunisipulit
- Kypsennä kuorimattomia sipuleita 200 °C uunissa noin 12 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmeitä.
 - Kuori sipulit ja leikkaa ne pitkittäin.
 - Kuumenna paistinpannu ja paista sipuleihin tumma pinta kuivalla pannulla. Mausta suolalla.
 
Pikkelöidyt suppilovahverot
- Puhdista sienet ja laita ne kannelliseen lasipurkkiin.
 - Kiehauta viinietikka, sokeri, suola ja vesi, kaada lämmin liemi sienten päälle ja jätä huoneenlämpöön tunnin ajaksi. Säilytä jääkaapissa.
 
Kastike
- Keitä lihan kypsennyslientä kokoon, kunnes siitä on puolet jäljellä.
 - Kuutioi voi ja lisää se vähän kerrallaan lämpimään lihaliemeen sauvasekoittimella sekoittaen. Liemessä on sopivasti voita, kun se on kastikkeen paksuista.
 - Mausta suolalla ja viinietikalla.
 - Viimeistele kastike puolukoilla ja hienonnetulla persiljalla.
 
Saman tarjoilutilanteen reseptejä
Saman ruokavalion reseptejä
		Jaa resepti
	
					Kokeile annoslaskuriamme
			Valitse annosmäärä
			
				
				
			
			kpl
		
		
			Valitse annoskoko
			
				
				
			
			g
		
	Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
					Energia
					1116 kcal
				
							
					Proteiini
					39,6 g
				
							
					Hiilihydraatti
					65,5 g
				
							
					Rasva
					75,7 g
				
							
					Tyydyttynyt rasva
					43,4 g
				
							
					Ravintokuitu
					5 g
				
							
					Suola
					2,9 g
				
							
					Kalsium
					87,3 mg
				
							
					D-vitamiini
					8,7 µg
				
					Reseptin ravintosisältö / 100 g
						Energia
						243 kcal
					
																				
						Proteiini
						8,6 g
					
																				
						Hiilihydraatti
						14,3 g
					
																				
						Rasva
						16,5 g
					
																				
						Tyydyttynyt rasva
						9,5 g
					
																				
						Ravintokuitu
						1,1 g
					
																				
						Suola
						0,6 g
					
																															
			Tiedot ovat suuntaa antavia.			
								
					
			
		
	
													NOTE! The following ingredients are not included in the nutritional content:							
				- suolaa
 - mustapippuria myllystä
 - suolaa
 - salottisipulia
 - suolaa
 - lihan paistoliemi
 - suolaa
 - omenaviinietikkaa
 
