Siirry sisältöön
Tahnoja joka lähtöön
Tehnyt Tuomas Valio Aimo Koekeittiö Tehnyt Tuomas Valio Aimo Koekeittiöstä

Tahnoja joka lähtöön

Tämä resepti sisältää 12 eri tahnaa eri maailmankolkista. Skordalia, hummus, katkarapu-perunasalaatti, fasole batuta, melitzanasalata, frijoles refritos, ruskistettu voi-jogurtti, zacuska, zhug, tofudippi, basilika-salaattijuustotahna ja vihreä tapenade.

Tahnoja joka lähtöön

Ainekset

Skordalia (peruna-valkosipulitahna)

  • 0,300 kg vaaleaa leipää, kuorettomana
  • 0,200 kg rypsi- tai oliiviöljyä
  • 0,075 kg sitruunamehua
  • 0,005 kg valkosipulia
  • 0,300 kg keitettyä perunaa kuorittuna
  • 0,010 kg suolaa

Tuunattu hummus

  • 0,100 kg
    Gold&Green® Delikaura® Chili-inkivääriä
    100 % kasvipohjainen ja valmiiksi maustettu Delikaura® on parasta lämmitettynä, mutta maukasta ihan sellaisenaankin. Se…
    Gold&Green® Delikaura® 230 g Chili-inkivääri
  • 0,100 kg esikeitettyjä kikherneitä
  • 0,100 kg keltasipulia
  • 0,050 kg rypsi- tai oliiviöljyä
  • 0,002 kg jauhettua kanelia
  • 0,002 kg kardemummaa
  • 0,650 kg hummusta

Katkarapu-perunasalaatti

Fasole batuta (valkopaputahna)

  • 0,400 kg kypsiä, valkoisia papuja
  • 0,200 kg keltasipulia
  • 0,040 kg valkosipulia
  • 0,200 kg rypsi- tai oliiviöljyä
  • 0,006 kg suolaa
  • 0,150 kg keltasipulia, suikaloituna
  • 0,050 kg tomaattipyreetä

Melitzanasalata (munakoisotahna)

  • 0,700 kg paahdettua munakoisoa säilykkeenä
  • 0,200 kg majoneesia
  • 0,050 kg sitruunamehua
  • 0,020 kg lehtipersiljaa, hienonnettuna
  • 0,005 kg valkosipulia
  • 0,003 kg suolaa

Frijoles refritos (mustapaputahna)

  • 0,500 kg mustapapuja, kypsiä
  • 0,300 kg keltasipulia
  • 0,050 kg valkosipulia
  • 0,100 kg
    Valio ruskistettua voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 0,100 kg rypsi- tai oliiviöljyä
  • 0,003 kg suolaa

Ruskistettu voi-jogurtti

  • 0,150 kg
    Valio ruskistettua voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 0,800 kg
    Valio kreikkalaista jogurttia
    Samettisen pehmeä Valio kreikkalainen jogurtti on täydellinen valinta kreikkalaiseen tzatzikiin, dippeihin ja muihin kylmiin kastikkeisiin.…
    Valio kreikkalainen jogurtti 500 g laktoositon
  • 0,005 kg suolaa
  • 0,002 kg mustapippuria myllystä

Zacuska (tomaatti-kasvistahna)

  • 0,100 kg keltasipulia
  • 0,100 kg herkkusieniä
  • 0,030 kg valkosipulia
  • 0,100 kg rypsi- tai oliiviöljyä
  • 0,400 kg tomaattimurskaa
  • 0,250 kg punaista paprikaa
  • 0,200 kg paahdettua munakoisoa säilykkeenä
  • 0,006 kg suolaa

Zhug (jemeniläinen hot sauce)

  • 0,100 kg jalapenoa
  • 0,100 kg tuoretta korianteria
  • 0,100 kg tuoretta lehtipersiljaa
  • 0,005 kg valkosipulia
  • 0,002 kg juustokuminaa
  • 0,006 kg kardemummaa
  • 0,500 kg rypsi- tai oliiviöljyä
  • 0,075 kg omenasiiderietikkaa
  • 0,008 kg suolaa

Tofudippi

  • 0,750 kg silken tofua
  • 0,020 kg sitruunamehua
  • 0,005 kg currya
  • 0,010 kg suolaa
  • 0,025 kg vaahterasiirappia
  • 0,200 kg rypsi- tai oliiviöljyä

Basilika-salaattijuustotahna

  • 0,750 kg
    Valio Eila® salaattijuustokuutioita
    Valio salaattijuustot ovat kotimainen ja raikas vaihtoehto salaattiin ja ruoanlaittoon. Salaattijuustoa käytetään fetan tapaan, sen…
    Valio salaattijuusto kuutiot 2 kg laktoositon
  • 0,050 kg tuoretta basilikaa
  • 0,200 kg semikuivattuja kirsikkatomaatteja

Vihreä tapenade

  • 0,600 kg vihreitä oliiveja
  • 0,050 kg tuoretta basilikaa
  • 0,100 kg kapriksia
  • 0,050 kg jalapenoa
  • 0,100 kg babypinaattia
  • 0,010 kg valkosipulia
  • 0,200 kg rypsi- tai oliiviöljyä
  • 0,002 kg mustapippuria myllystä

Ohje

Skordalia

  1. Liota vaaleaa leipää hetki kylmässä vedessä. Purista vesi leivästä pois ja aja kutterissa muiden (pl. peruna) raaka-aineiden kanssa tahnaksi. Purista peruna survimen kautta tahnan joukkoon. Mausta tarvittaessa oliiviöljyllä ja suolalla.

Tuunattu hummus

  1. Ruskista Delikaura, kikherneet ja keltasipuli öljyssä. Mausta kanelilla ja kardemummalla. Tarjoile hummuksen kanssa.

Katkarapu-perunasalaatti

  1. Vaahdota smetana. Nostele smetanan joukkoon loput raaka-aineet ja mausta halutessasi sitruunankuorella, suolalla ja mustapippurilla.

Fasole batuta

  1. Freesaa valkopapuja, keltasipulia ja valkosipulia öljyssä, kunnes raaka-aineet ovat kauttaaltaan pehmeitä. Aja kutterissa tahnaksi ja mausta suolalla. Ruskista toinen satsi keltasipulia (0,150 kg) pienen öljyn kanssa pannulla ja mausta tomaattipyreellä. Tarjoile valkopaputahnan päällä.

Melitzanasalata

  1. Sekoita raaka-aineet sekaisin.

Frijoles refritos

  1. Laita raaka-aineet kattilaan ja hauduta, kunnes kaikki raaka-aineet ovat kauttaaltaan pehmeitä. Aja kutterissa tahnaksi.

Ruskistettu voi-jogurtti

  1. Sulata ruskistettu voi kattilassa (tai käytä hiukan jäähtynyttä juuri ruskistettua voita). Lisää ruskistettu voi ohuena janana jogurtin joukkoon, koko ajan vatkaten voimakkaasti. Mausta jogurtti suolalla ja mustapippurilla. HUOM! Jogurtti sopii erinomaisesti myös makeana versiona, esim. marjojen tai hedelmien kera.

Zacuska

  1. Freesaa hienonnetut keltasipulit, herkkusienet ja valkosipulit öljyssä, kunnes ne ovat kauttaaltaan pehmeitä ja hiukan ruskistuneita. Lisää joukkoon tomaattimurska, paahdettu ja kuutioitu paprika ja munakoiso. Mausta suolalla.

Zhug

  1. Laita raaka-aineet blenderiin ja aja tasaiseksi seokseksi.

Tofudippi

  1. Laita silken tofu, vaahterasiirappi, currymauste, sitruunamehu ja suola blenderiin ja aja tasaiseksi. Blenderin käydessä, lisää öljy ohuena vanana seoksen joukkoon. Mausta halutessasi muilla mausteilla ja tuoreilla yrteillä, kuten korianterilla.

Basilika-salaattijuustotahna

  1. Laita valutettu salaattijuusto basilikan lehtien kanssa kutteriin ja aja tasaiseksi tahnaksi. Tarjoile esim. semikuivattujen tomaattien kera.

Vihreä tapenade

  1. Laita raaka-aineet kutteriin ja aja tahnaksi. Mausta tarvittaessa suolalla.

Vinkki

HUOM! Jokaisen tahnan perusresepti on tehty noin kymmenelle hengelle, eli n. kilon massoiksi.

Saman tarjoilutilanteen reseptejä

Saman ruokavalion reseptejä


Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 2846 kcal
Proteiini 61,7 g
Hiilihydraatti 85,7 g
Rasva 246,5 g
Tyydyttynyt rasva 42,7 g
Ravintokuitu 29,3 g
Suola 13,1 g
Kalsium 991,4 mg
D-vitamiini 0,7 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 236 kcal
Proteiini 5,1 g
Hiilihydraatti 7,1 g
Rasva 20,5 g
Tyydyttynyt rasva 3,5 g
Ravintokuitu 2,4 g
Suola 1,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Aimon asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani - ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search