Yaki Udon -nuudelit
Yaki udon on suosittu japanilainen ruoka, jota syödään usein välipalana tai iltaruokana. Siihen voi käyttää vaihtelevia vihanneksia ja proteiinina halutessaan lihaa, rapuja tai tofua.
Saman tarjoilutilanteen reseptejä
Saman ruokavalion reseptejä
Ainekset
- 0,540 kg udon-nuudelia, esim. Hakubaku luomu
- 0,500 kg siitakesieniä
- 2,500 kg paksoita, pienikokoisia
- 0,035 kg valkosipulia
- 0,045 kg öljyä
Kastike
- 0,125 kg osterikastiketta
- 0,080 kg ruokokidesokeria
- 0,075 kg soijakastiketta
- 0,075 kg miriniä
- 0,003 kg chilihiutaleita
Lisäksi
- 0,100 kg kevätsipulia
- 0,010 kg seesaminsiemeniä, paahdettuina
Jaa resepti
Ohje
- Yhdistä keskenään kaikki kastikkeen ainekset.
- Keitä udon-nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele kylmällä vedellä, valuta ja jätä sivuun.
- Kuumenna öljy wokissa keskilämmöllä ja kuullota siinä hienonnettu valkosipuli. Lisää puolitetut sienet ja paista käännellen 2–3 minuuttia. Siirrä sivuun.
- Suikaloi paksoit ja paista ne muutamassa erässä wokissa, kunnes suikaleet ovat painuneet kokoon. Siirrä sivuun.
- Lisää kastike wokkiin ja anna kiehua hiljalleen pari minuuttia. Kääntele sekaan nuudelit, sieni-valkosipuliseos ja paksoit. Tarjoa annokset hienonnetulla kevätsipulilla ja paahdetuilla seesamin-siemenillä koristeltuna.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Saman tarjoilutilanteen reseptejä
Saman ruokavalion reseptejä
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
346 kcal
Proteiini
10,2 g
Hiilihydraatti
54,4 g
Rasva
7,9 g
Tyydyttynyt rasva
1,1 g
Ravintokuitu
6,2 g
Suola
2 g
Kalsium
96,2 mg
D-vitamiini
0 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
91 kcal
Proteiini
2,7 g
Hiilihydraatti
14,3 g
Rasva
2,1 g
Tyydyttynyt rasva
0,3 g
Ravintokuitu
1,6 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa