Sitrukset esittelyssä
Bergamotti
marras–tammi
Suurikokoisesta sukaattisitruunasta käytetään paksu ja aromaattinen kuoren alla oleva pehmeä osa. Se sopii salaatteihin, pikkelöitäväksi, leivontaan sekä erilaisiin juomiin.
Pomeliini eli sweetie
loka–maalis
Vihreäkuorinen, greipin ja pomelon risteytys on vähähappoinen ja erittäin makea. Sokeria sweetie ei kuitenkaan sisällä enempää kuin terveellisenä pidetty greippi.
Pomeranssi eli karvasappelsiini
joulu–helmi
Vaikeasti kuorittavan pomeranssin maku on karvas ja siinä on myös runsaasti siemeniä. Suomessa hedelmästä käytetäänkin lähinnä kuivattua, hienoksi jauhettua kuorta.
Rumeliini eli Ugli
tammi–touko
Rumeliini on Jamaikalta löydetty luonnonristeymä, jonka ajatellaan olevan pomelon, mandariinin ja pomeranssin hybridi. Rumeliinien koko, muoto, väri ja maku vaihtelevat suuresti kasvupaikasta toiseen. Ulkomuoto on kaikissa yksilöissä epäsäännöllinen ja pinta täynnä uurteita.
Sormilimetti eli limekaviaari
heinä–tammi
Sormilimetti kasvaa luonnonvaraisena Australiassa, mutta viljely on vähitellen yleistynyt mm. Espanjassa. Hedelmäliha on helmimäistä ja maku on voimakkaan sitruksinen. Harvinaisen hedelmän kilohinta kipuaa helposti korkealle, joten sor- milimetti sopii parhaiten pikantiksi mausteeksi.
Kaikki helposti yhdeltä kumppanilta
Valio Aimo® on foodservice-alan toimija, jolla on omaa valmistusta, laadukas valikoima ja koko maan kattava jakeluverkosto. Yhdistämme tukun ja valmistajan parhaat puolet, joten voimme tarjota juuri sinulle sopivimman kokonaispaketin. Haluamme olla asiantuntevin kumppanisi ja joka päivä luottamuksen arvoinen.