Siirry sisältöön

Sitrukset esittelyssä

Bergamotti

marras–tammi

Suurikokoisesta sukaattisitruunasta käytetään paksu ja aromaattinen kuoren alla oleva pehmeä osa. Se sopii salaatteihin, pikkelöitäväksi, leivontaan sekä erilaisiin juomiin.

Pomeliini eli sweetie

loka–maalis

Vihreäkuorinen, greipin ja pomelon risteytys on vähähappoinen ja erittäin makea. Sokeria sweetie ei kuitenkaan sisällä enempää kuin terveellisenä pidetty greippi.

Pomeranssi eli karvasappelsiini

joulu–helmi

Vaikeasti kuorittavan pomeranssin maku on karvas ja siinä on myös runsaasti siemeniä. Suomessa hedelmästä käytetäänkin lähinnä kuivattua, hienoksi jauhettua kuorta.

Rumeliini eli Ugli

tammi–touko

Rumeliini on Jamaikalta löydetty luonnonristeymä, jonka ajatellaan olevan pomelon, mandariinin ja pomeranssin hybridi. Rumeliinien koko, muoto, väri ja maku vaihtelevat suuresti kasvupaikasta toiseen. Ulkomuoto on kaikissa yksilöissä epäsäännöllinen ja pinta täynnä uurteita.

Sormilimetti eli limekaviaari

heinä–tammi

Sormilimetti kasvaa luonnonvaraisena Australiassa, mutta viljely on vähitellen yleistynyt mm. Espanjassa. Hedelmäliha on helmimäistä ja maku on voimakkaan sitruksinen. Harvinaisen hedelmän kilohinta kipuaa helposti korkealle, joten sor- milimetti sopii parhaiten pikantiksi mausteeksi.

Kaikki helposti yhdeltä kumppanilta

Valio Aimo® on foodservice-alan toimija, jolla on omaa valmistusta, laadukas valikoima ja koko maan kattava jakeluverkosto. Yhdistämme tukun ja valmistajan parhaat puolet, joten voimme tarjota juuri sinulle sopivimman kokonaispaketin. Haluamme olla asiantuntevin kumppanisi ja joka päivä luottamuksen arvoinen.

Search