Siirry sisältöön
Sitrus-juustokakku

Sitrus-juustokakku

Sitrus-juustokakku

Ainekset

Pohja

  • 0,175 kg suklaatäytekeksejä esim. Domino
  • 0,050 kg
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Täyte

  • 0,300 kg vettä
  • 0,170 kg sokeria
  • 0,150 kg kananmunaa
  • 0,033 kg maissitärkkelystä
  • 0,100 kg sitruunamehua
  • 0,006 kg raastettua sitruunankuorta
  • 0,050 kg
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 0,010 kg liivatelehteä
  • 0,100 kg sitruslikööriä
  • 0,200 kg
    Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoa
    Valio Viola® maustamaton on raikas ja täyteläinen tuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä…
    Valio Viola® e200 g maustamaton tuorejuusto laktoositon
  • 0,200 kg
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl

Kiille

Koristeluun

  • 0 kg
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl
  • 0 kg suklaakoristeita
  • 0 kg sitruunamelissaa

Ohje

  1. Hienonna keksit monitoimikoneessa ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Pohjusta halkaisijaltaan 24 cm:n tefloninen irtopohjavuoka muotoon leikatulla leivinpaperilla. Taputtele keksiseos pohjalle. Pane vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  2. Mittaa teflon- tai teräskattilaan vesi, sokeri, munat, maissitärkkelysjauhot ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi ja kuumenna, kunnes kiisseli sakenee, älä keitä. Lisää kiisseliin hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori ja voi. Sekoita tasaiseksi. Jäähdytä.
  3. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia ja liuota ne kiehuvan kuumaan vesitilkkaan. Lisää jäähtyneeseen sitruunakiisseliin vatkaten liivate, likööri, tuorejuusto ja vaahdotettu kerma. Kaada täyte vuokaan.
  4. Tasoita pinta ja peitä vuoka. Anna hyytyä mieluiten seuraavaan päivään.
  5. Valmista kiille, kun kakku on kunnolla hyytynyt. Liota liivatelehdet ja liuota tilkkaan appelsiinimehua. Lisää seos lopun appelsiinimehun joukkoon. Kaada seos kakun päälle ja anna hyytyä. Kun kiille on hyytynyt hyvin, irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Koristele.

Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 345 kcal
Proteiini 4,6 g
Hiilihydraatti 31,3 g
Rasva 20,8 g
Tyydyttynyt rasva 11,5 g
Ravintokuitu 0,3 g
Suola 0,5 g
Kalsium 28,9 mg
D-vitamiini 0,3 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 236 kcal
Proteiini 3,2 g
Hiilihydraatti 21,5 g
Rasva 14,2 g
Tyydyttynyt rasva 7,9 g
Ravintokuitu 0,2 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
NOTE! The following ingredients are not included in the nutritional content:
  • Valio kuohukermaa
  • suklaakoristeita
  • sitruunamelissaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Aimon asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani - ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search