Hyppää sisältöön

Sesonki

Terassikesän parhaat herkut

Terassikesän rento ruoka nautitaan lomatunnelmissa hyvällä mielellä nautiskellen. Katso ideat katuruokaklassikoihin, diner-herkkuihin, kesän kala-annoksiin ja jälkiruokiin!

Street food -herkkuja terassille

Herkullisen katuruoan suosiolle ei näy loppua ja hyvä niin! Makuja street food -herkkuihin ammennetaan eri maiden ruokakulttuureista ja myös kasvisruoan kysyntä kasvaa. Tärkeintä on tietenkin maku, mutta ruoan visuaalisuuteen viimeisteltyyn esillepanoon kannattaa myös kiinnittää huomiota, sillä se maksaa itsensä nopeasti takaisin ansaitun näkyvyyden muodossa: asiakkaan on mukava jakaa herkkuhetkensä sosiaalisessa mediassa, kun annoksen ulkonäkökin on kohdillaan. Astiat ja kääreet ovat tärkeä osa kokonaisuutta.

Dinereiden klassikot

Terassimenun punaiseksi langaksi sopivat mainiosti myös periamerikkalaiset diner-herkut. Reuben Sandwich on syntisen hyvä yhdistelmä Mustaleima™ juustoa, hapankaalia ja pastramia rapeaksi pariloidun leivän välissä. Tämä deli-klassikko on helppo valmistaa etukäteen ja toimii joka kerta! Todellinen herkutteluhodari syntyy Valio Croissanteista, jotka täytetään Valio AURA® murulla, rucolalla, pikkelöidyllä punasipulilla, paahdetulla pekonilla sekä nachoilla. sipseillä. Makkara viimeistelee annoksen. Piimälettu puolestaan on täydellinen yhdistelmä suolaista ja makeaa, lisukkeinaan vaahterasiirappia, paahdettua pähkinää ja rapeaa pekonia – kaikki maut sulassa sovussa!

Kesäiset kala-annokset

Kesällä raikkaat kala-annokset tekevät kauppansa. Näissä kesäisen kalaisissa annoksissa on haettu uutta kulmaa klassikoihin, mutta kannattaa muistaa myös perinteiset uuniperunat vaikkapa kylmäsavulohi- tai katkaraputäytteellä!

Ranskalaisten tuunaaminen on aina hyvä idea

Kesähelteillä saa ruoassa olla suolaa, ja ranskalaiset perunat maistuvat monelle. Tuunaa ranut herkullisella itse tehdyllä kastikkeella tai viimeistele aina yhtä herkullisella Valio Koskenlaskija® cheddar juustokastikkeella!

Makeita deli-herkkuja

Makealla puolella yhdistellään rennosti esimerkiksi donitsit ja croissantit ja jäätelöannoksissa sekä pirtelöissä laitetaan peliin mieluummin överit kuin vajarit. Puolukka-toffeepirtelöstä voi riittää pienempikin annoskoko, sillä todellisissa herkuissa nautintoon riittää vähempikin.

Kesän sesonkitärpit

Kesäkauden terassimenu syntyy yksinkertaisista aineksista ja nopeus on valttia. Suomalaisten kesäruokasuosikkeja ovat erityisesti kalat ja salaatit, eikä pidä unohtaa hampurilaisia ja muita rentoja katuruokia. Tässä muutama säänkestävä kesäkauden sesonkivinkki ammattikeittiöille ja leipomoille.

Etsi