Siirry sisältöön

Sesonki

Rapukausi

Kun syksy alkaa olla mielessä, on myös ravustuskausi parhaimmillaan. Tämä tarkoittaa rapujuhlia. Rapukestit ovat ennen kaikkea sosiaalinen tapahtuma, jossa nautitaan toisten seurasta ja herkutellaan kauden ravuista. Tukuistamme saat ennakkotilattua juhlien kallisarvoisia pääsankareita eli täplärapuja, unohtamatta muita onnistumiseen tarvittavia tuotteita kuten kruunutilliä, sitruunaa, kosteuspyyhkeitä ja kattaustarvikkeita.

Rapujuhlien tähti on itse punainen saksiniekka täplärapu. Suomessa klassisin tapa valmistaa ravut on keittää ravut suolatussa vedessä tillihunnun alla. Perinteisin tapa syödä rapuja lienee paahtoleivän päällä. Täpläravut kuuluvat isoon äyriäisperheeseen ja teemaan liittyen voit tarjoilla simpukoita ja katkarapuja esimerkiksi toast skagenissa. Vitriinissäsi voi olla pari kokonaista täplärapua houkuttimena kaikenlaisille kalaruoille ja merenelävien tarjoiluille – saat näin paremman katteen.

Syötkö ravut etu- vai takaperin?

Moni asiakas odottaa illan rapujuhlia ja on nälissään. Pahimmillaan ilta kuluu näin: odotusta, juotavaa, leivän syöntiä odottaessa ja kun juhlien päätähti saapuu, kuorimista ja lopulta nälissään lähtemistä juhlista. Tämän voi tehdä toisin. Henksun safka kesäspesiaali podcastissakin tutut keittiömestarit selittävät etu- ja takaperin terminologian, pureutuvat rapuiltoihin ja kertovat miten ravuista nauttii eniten. Parhaimmillaan ilta kuluu ensiksi kevyen ja pienen alku-, pää- ja jälkiruoan merkeissä, jolla kaikkein pahin nälkä on selätetään. Pienen tauon jälkeen päästään asiaan, eli saksiniekkoihin. Ravut nautitaan vasta nyt, rauhassa ja aidosti nautiskellen. Ravut saavat loistaa ja sinä olet luonut nautinnollisen rapuillan asiakkaillesi.

Yhdestä ravusta syötävää lihaa jää hyvin vähän ja pääruokana tarjoillaan noin 10 rapua per asiakas. Jäljelle jääneistä ravunkuorista uuttera kokki valmistaa lisäksi mitä maukkaimman rapuliemen. Hienon raaka-aineen jokainen komponentti on hyödynnetty loppuun asti hyvikkiä ajatellen.

Rapuvalikoima tukuissa

Tukuistamme löydät vuonna 2023 ennakkotilauksella Johan i Hallen & Bergfalk Oy tuoreita ja keitettyjä täplärapuja, WWF:n kalaoppaan mukaisesti pyydettyinä.

Kotimaisia alkuperäisiä jokirapuja emme myy, koska toimimme vastuullisesti.

Kattaus kruunaa juhlat

Terassikausi jatkuu syksyn iltoihin, kun rapupöytä katetaan ulos. Säästät erityisesti blokkaajan aikaa, kun käytät kertakäyttöastioita. Toisaalta niillä saa myös erilaista tunnelmaa ravintolamiljööseen. Kiinnitä myös huomiota valaistukseen ja luo lumoava tunnelma valoin ja kynttilöin. Tutustu laajaan valikoimaamme rapukekkereihin liittyen ja koristele pöytä näyttäväksi.

Rapujen syönti on tekniikkalaji

Rapujen syönti on fyysistä hommaa, jossa harjoitus tekee mestarin. Toisaalta voit olla siinä apuna asiakkaillesi, jolloin asiakaskokemus vain parantuu. Paperiliinoja ja vesikulhoja kannattaa varata käsienpesua varten paljon, sillä kuoriminen on sotkuista. Parhaiten kädet puhdistuvat rapujen tuoksusta hieromalla sitruunaa sormiin.

Helpotusta rapukekkereihin

Rapujuhlat voivat olla erinomainen veruke yhdessäololle hyvän ruoan merkeissä. Jos asiakastasi ei rapujen kuoriminen ei kiinnosta, voit tarjoilla helppoja ratkaisuja suoraan pakastealtaasta. Kokeile erikokoisia katkarapuja ja kalatuotteita, blinien tarjoilua paahtoleivän sijaan tai tarjoilla ravut maissisten tortillojen päällä street food-tyylisesti.

Kala-allergikolle voi tarjoilla antipastolautasen juustojen ja leikkeleiden kera. Raikkaan sitruksinen jälkiruoka viimeistelee illan. Ravut ovat tärkeä osa suomalaista ruokakulttuuria ja rapujuhliin liittyy paljon perinteitä. Juomalaulut kuuluvat asiaan, mutta snapsien tilalla voi hyvin tarjoilla laadukasta viiniä tai alkoholittoman juoman. Jokainen rapujuhla vie hyvän yhdessäolon perinnettä eteenpäin.


Kaikki tarvittava raputarjoiluun

Tarkista löytyvätkö sinulta kaikki ainekset onnistuneisiin rapujuhliin.

Helan går!


Koko tuotevalikoima verkkokaupoissa

Koko Suomen toimitustukku

Toimitustukku palvelee kaikkia alan toimijoita nopeasti ja tehokkaasti, ja kuljettaa tilaamasi tuotteet keskimäärin 24 tunnissa suoraan toimipisteeseen. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi Toimitustukun valikoiman ja tehdäksesi tilauksen.

Pääkaupunkiseudun pikatukut

Pikatukkumme ovat ruoka- ja juoma-alan ammattilaisten kätevä ostospaikka. Palvelemme aamuvarhaisesta iltamyöhään Helsingin Sörnäisissä ja Vantaan Koivuhaassa. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden tilataksesi Pikatukusta. Saatavilla on myös Tilaa & Nouda -palvelu, joka ei edellytä asiakkuutta.

VALO Tilauspalvelu

VALO Tilauspalvelusta alan ammattilaiset saavat tuotteensa suoraan Suomen merkittävimmiltä tavarantoimittajilta. Aimon asiakkaat saavat VALO Tilauspalvelussa käyttöönsä koko Suomen laajuisen jakeluverkostomme. Ilman asiakkuutta tilaavat saavat toimituksen pääkaupunkiseudulle.

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla foodservice-alan asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search