Siirry sisältöön
Jokiraputoast
Reseptiyhteistyö

Jokiraputoast

Tämä ohje on Vuoden Kokki 2022 Jonathan Slotten käsialaa.

Jokiraputoast

Ainekset

  • 0,120 kg hapanjuurileipää
  • 0,040 kg keltuaista
  • 0,010 kg Dijon-sinappia
  • 0,150 kg rypsiöljyä
  • 0,010 kg sitruunamehua
  • 0 kg suolaa
  • 0,120 kg keitettyä (8 min) kananmunaa
  • 0,100 kg majoneesia (itse tehtyä)
  • 0 kg tuoretta ruohosipulia
  • 0 kg piparjuurta
  • 0 kg suolaa
  • 0,100 kg jokiravun pyrstöjä
  • 0 kg suolaa
  • 0 kg sitruunankuorta
  • 0 kg rypsi- tai oliiviöljyä
  • 0,050 kg väkiviinaetikkaa
  • 0,050 kg sokeria
  • 0,050 kg vettä
  • 0,004 kg suolaa
  • 0,200 kg avomaankurkkua
  • 0,010 kg tuoretta tilliä
  • 0 kg tuoretta kruunutilliä
  • 0 kg tuoretta tilliä
  • 0 kg piparjuurta

Ohje

  1. Leikkaa hapanjuurileipä viipaleiksi ja paahda ne kullanruskeiksi voissa paistinpannulla.
  2. Tee majoneesi sauvasekoittimella. Mittaa kaikki ainekset paitsi öljy korkeaan astiaan. Lisää öljy ohuena nauhana joukkoon samalla sekoittaen sauvasekoittimella, kunnes majoneesi emulgoituu. Lisää tarvittaessa suolaa maun mukaan.
  3. Keitä kananmunat ja anna niiden jäähtyä kunnolla. Kuutioi kananmunat ja sekoita ne majoneesiin. Lisää joukkoon myös hienonnettua ruohosipulia ja raastettua tuoretta piparjuurta. Voit halutessasi lisätä myös jokiravun saksia tai pyrstöjä.
  4. Mausta jokiravun pyrstöt suolalla, sitruunankuorella ja öljyllä.
  5. Kiehauta väkiviinaetikka, sokeri, vesi ja suola. Anna seoksen jäähtyä.
  6. Leikkaa kurkut ohuiksi viipaleiksi ja mausta ne pikkeliliemellä sekä hienonnetulla tillillä.
  7. Kasaa toast asettamalla kananmunakreemiä leivän päälle. Aseta päälle pikkelöidyt kurkut. Lisää vielä kerros kreemiä ja viimeistele jokiravunpyrstöillä, tuoreella piparjuureilla ja yrteillä.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Saman tarjoilutilanteen reseptejä

Saman ruokavalion reseptejä


Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 747 kcal
Proteiini 12,3 g
Hiilihydraatti 29,9 g
Rasva 64,2 g
Tyydyttynyt rasva 5 g
Ravintokuitu 1,7 g
Suola 1,6 g
Kalsium 79 mg
D-vitamiini 1,5 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 328 kcal
Proteiini 5,4 g
Hiilihydraatti 13,1 g
Rasva 28,2 g
Tyydyttynyt rasva 2,2 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
NOTE! The following ingredients are not included in the nutritional content:
  • suolaa
  • tuoretta ruohosipulia
  • piparjuurta
  • suolaa
  • suolaa
  • sitruunankuorta
  • rypsi- tai oliiviöljyä
  • tuoretta kruunutilliä
  • tuoretta tilliä
  • piparjuurta
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search