Siirry sisältöön
Vinkkiartikkelit

5 vinkkiä: Näin otat kaiken hyödyn irti hevi-valikoimasta

5 vinkkiä: Näin otat kaiken hyödyn irti hevi-valikoimasta

Tukustamme löytyy hedelmiä ja vihanneksia joka lähtöön, mutta miten niitä saisi hyödynnettyä parhaalla mahdollisella tavalla? Valio Aimo® tukun hedelmä- ja vihannesosaston hoitaja Taneli Salovaara neuvoo kysymään raaka-aineista ja niiden hankinnasta ammattilaisilta.

Vinkki 1: Katso valikoimaa uusin silmin

Kasvissyönti on iso trendi, jonka merkitys ei ole ainakaan vähenemässä. Kasviproteiinituotteiden kysyntä on kovassa kasvussa, mutta välillä katseen voisi kääntää myös takaisin perinteiselle hevi-osastolle.

Löytyisikö sieltä uusia kasviksia tai vanhoja tuttuja, joita voisi käyttää uudella tavalla kasvisruoassa? Tarvitseeko kasvishampurilaisessa olla pihvinä lihajäljitelmä vai voisiko välissä olla portobello-pihvi tai jotakin vielä innovatiivisempaa?

Kasvata kokeilunhalua ja kurkkaa välillä oman keittiön ulkopuolelle. Mitä kaikkea vihannesosastolta voikaan löytyä!

Vinkki 2: Huomioi hevin sesongit

Kasvisten sesonkien huomioiminen on jo automaatio monissa ravintoloissa, mutta aina on parantamisen varaa. Sesongit kulkevat vuodesta toiseen melko samalla kaavalla. Säät vaikuttavat jonkin verran satoihin, puhutaanhan luonnon tuotteista, mutta sesonkeihin voi luottaa hyvin. Joka vuosi keväällä alkaa parsan satokausi, ja kesällä nostetaan ensimmäiset kotimaiset uudet perunat.

Käynnissä oleva kasvissesonki näkyy paitsi tuotteiden hyvänä laatuna ja makuna myös hinnassa. Sesonkikasvikset ovat yleensä edullisia, ja myös siksi niitä kannattaa käyttää.

Vinkki 3: Ennakoi ja aikatauluta hankinnat

Varaudu siihen, että joskus tuoretavaran saaminen voi kestää. Maanantaisin tukkujen hyllyissä saattaa olla puutteita, tiistaisin on monesti viikon paras päivä. Hevi-tuotteet tulevat välillä kaukaakin. Kotimaiset kasvikset voi saada nopeasti perille, Euroopasta tilaus kulkee noin kaksi päivää. Sesonkikasvisten huomioiminen auttaa tässäkin. Niitä on yleensä hyvin ja nopeasti saatavilla.

Kannattaa varata aikaa kasvistilausten suunnitteluun ja tiedostaa, etteivät asiat tapahdu heti. Kaikkea kyllä saadaan, mutta ei välttämättä huomenna.

Laadukkaista kasviksista ja hedelmistä syntyy vähemmän hävikkiä kuin huonoista.


Koko tuotevalikoima verkkokaupoissa

Koko Suomen toimitustukku

Toimitustukku palvelee kaikkia alan toimijoita nopeasti ja tehokkaasti, ja kuljettaa tilaamasi tuotteet keskimäärin 24 tunnissa suoraan toimipisteeseen. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi toimitustukun valikoiman ja tehdäksesi tilauksia.

Pääkaupunkiseudun pikatukut

Pikatukkumme ovat ruoka- ja juoma-alan ammattilaisten kätevä ostospaikka. Palvelemme aamuvarhaisesta iltamyöhään Helsingin Sörnäisissä ja Vantaan Koivuhaassa. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi tuotteiden hinnat verkossa.

VALO Tilauspalvelu

VALO Tilauspalvelusta alan ammattilaiset saavat tuotteensa suoraan Suomen merkittävimmiltä tavarantoimittajilta. Aimon asiakkaat saavat VALO Tilauspalvelussa käyttöönsä koko Suomen laajuisen jakeluverkostomme.

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla foodservice-alan asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search