Siirry sisältöön
Vinkkiartikkelit

Vinkit leipäviikon vitriinitarjoiluun

Vinkit leipäviikon vitriinitarjoiluun
Nina Metso
Markkinointipäällikkö

Nina tuntee trendit ja niiden ammattikeittiöille tuomat mahdollisuudet.

Leipäviikkoa vietetään syyskuussa viikolla 37. Harva kuitenkaan tietää, että leipäviikkoa on vietetty jo ainakin vuodesta 1935 alkaen.

Leipäviikon historia

Vuonna 1964 leipätiedotus järjesti leivän menekin edistämiseksi leipäviikon edeltäjän, ensimmäisen leipärynnäkön. Tapahtumalla on jo pitkät perinteet ja se herättää suurta mielenkiintoa eli mahdollisuudet menestyksekkääseen toteutukseen ovat hyvät. Nykyisin tumman ja vaalean leivän suosio Suomessa on aika tasaväkistä, joten molempia kannattaa olla tarjolla monipuolisesti.

Leipäviikkoteeman hyödyntäminen on loistava mahdollisuus lisätä esimerkiksi vitriinituotteiden menekkiä. Tarjoamalla uudenlaisia, mielenkiintoisia leipävaihtoehtoja herätät asiakkaan mielenkiinnon ja kokeilunhalun uusiin makunautintoihin. Maku on tietenkin tärkeä, mutta myös ulkonäöllä ja tarjoilutavalla on suuri merkitys, kun asiakas valitsee vaikkapa mukaan otettavaa evästä, ja kun mietit kokous-  ja kahvitarjoilujen suolaista vaihtoehtoa.

Bagelit ovat nyt nosteessa

Take away ruoan kysynnän kasvu pandemian aikana on kasvattanut ja monipuolistanut tarjontaa. Herkulliset ja mehukkaat bagelit ovat löytäneet kuluttajat ja uudet bagelpaikat ovat rikastuttaneet Helsingin ravintolatarjontaa. Bagelin voi tehdä myös itse tai käyttää Valion valmiita pakaste bageleitä ja täyttää herkulliseksi runsailla täytteillä. Bagel voi olla suolainen tai makea. Kokeile myös uusia avobageleitä.

Bagelin tai voirinkelin voi tehdä myös itse

Kuvassa seinää vasten eri kokoisia ja muotoisia leipiä. Kuvassa myös sämpylöitä ja ciabattaa.

Jauhomixeillä tehokkuutta arkeen

Aimo jauhomixeillä teet vaivattomasti suolaisia sekä makeita leivonnaisia. Tuotteet ovat erinomainen apu niin leipomossa kuin pienessä ravintolassakin.


Search