Siirry sisältöön
Asiakastarinat

Arto Rastas ja lounaan uudet tuulet

Arto Rastas tietää, miten tasokasta lounasta tarjotaan kustannustehokkaasti. Oppejaan hän soveltaa niin Xavier-henkilöstöravintolassa kuin ravintola Periscopessa.

Laatu korvaa määrän. Näin pohti Arto Rastas kehittäessään Xavier-henkilöstöravintolakonseptia, jonka toimivuudesta on kerätty kokemuksia parin vuoden ajan Helsingissä. Tampereen Periscope- sekä Helsingin Penelope- ja Bardot-ravintoloistaan tunnetulle yrittäjälle ison 350–500 ruokailijan lounasravintolan pyörittäminen oli uusi aluevaltaus.

”Tartun aika helposti uusiin haasteisiin ja koin, että Xavierin konseptilla voisi olla annettavaa isompien ryhmien ruokailuihin. Nykyään puhutaan paljon ihmisten hyvinvoinnista, jossa ruoka on isossa osassa. Myös henkilöstöravintolassa ruoka voi olla laadukasta ja terveellistä ja vaikuttaa siten jaksamiseen ja työhyvinvointiin.”

Rastas tarjoaa lounasta myös à la carte -ravintoloissaan, mutta yksi Xavierin reunaehdoista on annoksen hinta, joka on huomattavasti edullisempi.

”Hinnasta huolimatta halusin vaalia kokkien käsityötaitoa ja hankkia laadukkaita, tuoreita raaka-aineita. Tämän vuoksi tarjoamme Xavierin linjastossa vain kahta pääruokaa, joista toinen on kasvis ja toinen kala- tai liharuoka.”

Uudenlainen ajattelumalli herätti aluksi vastustusta.

”Aina kun tehdään muutoksia, syntyy vastarintaa. Olimme kärsivällisiä, ja pidimme linjamme. Nyt saamme palautetta maukkaasta ruoasta ja vaihtelevasta valikoimasta. Myös ruokailijamäärät ovat tasaisesti nousseet.”

Valio Aimo® asiakas

Mikä?
Xavier tarjoaa laadukasta lounasruokaa Ilmarisen pääkonttorilla Helsingissä. Periscope tarjoilee monipuolisia ravintolaelämyksiä Tampereella. Arkisin tarjolla kotiruokaa ja maailman makuja yhdistelevä lounas.

Kuka?
Arto Rastas yrittäjä, kokki, ruokavaikuttaja ja kouluttaja

Hyvikkivinkki?
“Käytä ammattitaitoasi ajatteluun, sillä oman ravintolaympäristön ymmärtäminen, suunnitelmallinen toiminta ja luovuus on kaiken lähtökohta.”

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla foodservice-alan asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.


Koko tuotevalikoima verkkokaupoissa

Koko Suomen toimitustukku

Toimitustukku palvelee kaikkia alan toimijoita nopeasti ja tehokkaasti, ja kuljettaa tilaamasi tuotteet keskimäärin 24 tunnissa suoraan toimipisteeseen. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi toimitustukun valikoiman ja tehdäksesi tilauksia.

Pääkaupunkiseudun pikatukut

Pikatukkumme ovat ruoka- ja juoma-alan ammattilaisten kätevä ostospaikka. Palvelemme aamuvarhaisesta iltamyöhään Helsingin Sörnäisissä ja Vantaan Koivuhaassa. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi tuotteiden hinnat verkossa.

VALO Tilauspalvelu

VALO Tilauspalvelusta alan ammattilaiset saavat tuotteensa suoraan Suomen merkittävimmiltä tavarantoimittajilta. Aimon asiakkaat saavat VALO Tilauspalvelussa käyttöönsä koko Suomen laajuisen jakeluverkostomme.

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla foodservice-alan asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search