Siirry sisältöön
Asiakastarinat

Espoo Catering valmistaa kouluruokaa vertaansa vailla

Helena Leppämäki, Ville Kivinen, Harri Taipalus, Petri Nuutinen ja Regina Ekroos

Espoo Cateringissa kehitetään ja valmistetaan palkittua kouluruokaa tiimityöllä. Tie lasten sydämiin käy tuttujen ruokien kautta, mutta oivaltavasti vaikka kasvis- tai hybridiversioina.

Valio Aimo® asiakas

Mikä? Espoo Catering tarjoaa ateriapalveluita Espoon kouluissa, päiväkodeissa, lounasravintoloissa sekä seniori- ja hoivapalveluissa. Valmistaa päivittäin noin 80 000 ateriaa, joista30 000 on kouluissa tarjottavia lounasannoksia.

Ketkä? Regina Ekroos, hankinta- ja kehityspäällikkö, Ville Kivinen, tuotekehittäjä ja Harri Taipalus, ravintolapäällikkö

Tiimin sesongin suosikkijälkiruoka? ”Tuoreet kotimaiset mansikat sellaisinaan tai vaniljajäätelön, sitruunakreemin, kanelilla maustetun vaahdotetun vaniljakastikkeen ja päälle ripotellun keksimurun kera.”

Ville Kivinen ja Petri Nuutinen
Ville Kivinen ja Petri Nuutinen suunnittelevat kasvisruokapainotteista teemapäivää.

Kasvisruoassa suutuntuma on tärkeä

Espoo Catering tarjoaa koululounailla yhden lämpimän kasvisruokavaihtoehdon joka päivä. Kerran viikossa pidettävänä kasvisruokapäivänä lihaa ei ole tarjolla lainkaan.
”Tällä hetkellä noin kolmannes tarjoamastamme kouluruoasta on kasvisruokaa”, Regina Ekroos iloitsee.

Haasteellisinta on houkutella sekasyöjät yhä useammin kasvisruoan pariin. Siksi tuotekehityksen avainasemassa on suutuntuma.
”Jotkut kasviproteiinituotteet menevät valmistuksen ja lämpösäilytyksen yhteydessä jauhomaisiksi. Sekasyöjille toimii kuitenkin paremmin tuttu, lihaa muistuttava rakenne”, Ville Kivinen toteaa.

Tuttuus vaikuttaa myös haju- ja makuaistin kautta.
”Välillä kasviproteiineissa on voimakas hernekeittomainen tuoksu. Kuivatuissa kasviproteiineissa herne tai soija saattavat myös maistua. Tällöin raaka-aineesta ei voi tehdä kovin mietoja ruokia.”

Kasviproteiinien tulevaisuus on kuitenkin fermentoiduissa tuotteissa, Regina Ekroos ennustaa.
”Niissä kasviproteiini on pilkottu ja sopii siten yleensä myös niille, joille kuivatuotteet aiheuttavat vatsaoireita.”

Harri Taipalus muistuttaa lisäksi hybridiruokien kasvavasta suosiosta.
”Esimerkiksi messuilla ja tuote-esittelyissä näkyy paljon ruokia, joissa osa lihasta on korvattu kasviproteiinilla.”
Haastattelupäivänä Kilon keittiölläkin on testattu hybridireseptiä. Pian Espoon kouluissa syödään kaikille tuttua ja mieluisaa makaronilaatikkoa, jonka proteiini on puoliksi nautaa, puoliksi härkäpapurouhetta.


Koko tuotevalikoima verkkokaupoissa

Koko Suomen toimitustukku

Toimitustukku palvelee kaikkia alan toimijoita nopeasti ja tehokkaasti, ja kuljettaa tilaamasi tuotteet keskimäärin 24 tunnissa suoraan toimipisteeseen. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi toimitustukun valikoiman ja tehdäksesi tilauksia.

Pääkaupunkiseudun pikatukut

Pikatukkumme ovat ruoka- ja juoma-alan ammattilaisten kätevä ostospaikka. Palvelemme aamuvarhaisesta iltamyöhään Helsingin Sörnäisissä ja Vantaan Koivuhaassa. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi tuotteiden hinnat verkossa.

VALO Tilauspalvelu

VALO Tilauspalvelusta alan ammattilaiset saavat tuotteensa suoraan Suomen merkittävimmiltä tavarantoimittajilta. Aimon asiakkaat saavat VALO Tilauspalvelussa käyttöönsä koko Suomen laajuisen jakeluverkostomme.

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla foodservice-alan asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search