Kuningatar-suklaalevykakku
Ilahduta asiakkaita äitienpäivänä näyttävällä gluteenittomalla juhlakakulla. Kuningatar-suklaalevykakku kätkee sisäänsä kaksi hurmaavaa yllätystä: suklaa-kuningatartäytteen ja vanilja-seljankukkatäytteen.
Saman tarjoilutilanteen reseptejä
Saman ruokavalion reseptejä
Ainekset
Pohja
- 0,180 kg kananmunaa
- 0,140 kg sokeria
- 0,120 kg gluteenitonta jauhoseosta
- 0,005 kg leivinjauhetta
-
0,060 kg
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0,070 kg tummaa suklaata
- 0,030 kg gluteenitonta kaurajauhoa
Suklaa-kuningatartäyte
- 0,200 kg
-
0,200 kg
Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoaValio Viola® maustamaton on raikas ja täyteläinen tuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä…
- 0,150 kg kuningatarhilloa
- 0,100 kg tummaa leivontasuklaata
Vanilja-seljankukkatäyte
-
0,200 kg
Valio kuohukermaa laktoositonValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
- 0,100 kg seljankukkamehutiivistettä
-
0,200 kg
Valio Viola® vanilja tuorejuustoaValio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
- 0,060 kg vaniljakreemijauhetta
Päälle
- 0 kg tuoreita kukkia
- 0 kg kotimaisia vadelmia
- 0 kg pensasmustikoita
Jaa resepti
Ohje
- Voitele ja vuoraa leivinpaperilla GN 2/3 -astia.
- Valmista gluteeniton vetopohja. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Yhdistä keskenään jauhoseos ja leivinjauhe. Lisää seos siivilän läpi kananmunavaahtoon vuorotellen sulatetun voin kanssa.
- Jaa seos kahteen osaan ja lisää toiseen osaan siivilöitynä kaakaojauhe ja toiseen kaurajauho.
- Levitä taikinat vuokaan leivinpaperin päälle vierekkäin. Paista kiertoilmassa 175 asteessa noin 12 minuuttia.
- Anna jäähtyä ja poista leivinpaperi. Siisti vetopohjan reunat suoriksi ja leikkaa molemmista pohjista kaksi samankokoista suorakaidetta.
- Valmista suklainen täyte. Vaahdota kerma kulhossa. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon kuningatarhillo. Sulata suklaa mikrossa ja vatkaa tuorejuustoseokseen. Nostele kermavaahto ja suklaa-tuorejuustoseos tasaiseksi.
- Valmista vaniljainen täyte sekoittamalla kaikki täytteen ainekset keskenään.
- Kokoa kakku. Levitä tumman kakkupohjan päälle puolet vaniljatäytteestä. Nosta päälle toinen vaaleista vetopohjista ja levitä päälle saman verran suklaatäytettä. Toista loput kerrokset samaan tapaan ja levitä loput suklaatäytteestä kakun päälle ja reunoille. Anna vetäytyä viileässä muutama tunti.
- Leikkaa kakku 10–12 leivospalaan ja koristele tuoreilla marjoilla ja kukilla.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Saman tarjoilutilanteen reseptejä
Saman ruokavalion reseptejä
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
569 kcal
Proteiini
7,3 g
Hiilihydraatti
53,3 g
Rasva
35,7 g
Tyydyttynyt rasva
19,9 g
Ravintokuitu
1,4 g
Suola
0,5 g
Kalsium
130,8 mg
D-vitamiini
0,4 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
313 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatti
29,3 g
Rasva
19,6 g
Tyydyttynyt rasva
11 g
Ravintokuitu
0,8 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
NOTE! The following ingredients are not included in the nutritional content:
- tuoreita kukkia
- kotimaisia vadelmia
- pensasmustikoita