Siirry sisältöön
Kuningatar-suklaalevykakku
Reseptiyhteistyö

Kuningatar-suklaalevykakku

Ilahduta asiakkaita äitienpäivänä näyttävällä gluteenittomalla juhlakakulla. Kuningatar-suklaalevykakku kätkee sisäänsä kaksi hurmaavaa yllätystä: suklaa-kuningatartäytteen ja vanilja-seljankukkatäytteen.

Kuningatar-suklaalevykakku

Ainekset

Pohja

  • 0,180 kg kananmunaa
  • 0,140 kg sokeria
  • 0,120 kg gluteenitonta jauhoseosta
  • 0,005 kg leivinjauhetta
  • 0,060 kg
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 0,070 kg tummaa suklaata
  • 0,030 kg gluteenitonta kaurajauhoa

Suklaa-kuningatartäyte

Vanilja-seljankukkatäyte

  • 0,200 kg
    Valio kuohukermaa laktoositon
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 1 l laktoositon, luomu
  • 0,100 kg seljankukkamehutiivistettä
  • 0,200 kg
    Valio Viola® vanilja tuorejuustoa
    Valio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
    Valio Viola® e200 g vanilja tuorejuusto laktoositon
  • 0,060 kg vaniljakreemijauhetta

Päälle

  • 0 kg tuoreita kukkia
  • 0 kg kotimaisia vadelmia
  • 0 kg pensasmustikoita

Ohje

  1. Voitele ja vuoraa leivinpaperilla GN 2/3 -astia.
  2. Valmista gluteeniton vetopohja. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Yhdistä keskenään jauhoseos ja leivinjauhe. Lisää seos siivilän läpi kananmunavaahtoon vuorotellen sulatetun voin kanssa.
  3. Jaa seos kahteen osaan ja lisää toiseen osaan siivilöitynä kaakaojauhe ja toiseen kaurajauho.
  4. Levitä taikinat vuokaan leivinpaperin päälle vierekkäin. Paista kiertoilmassa 175 asteessa noin 12 minuuttia.
  5. Anna jäähtyä ja poista leivinpaperi. Siisti vetopohjan reunat suoriksi ja leikkaa molemmista pohjista kaksi samankokoista suorakaidetta.
  6. Valmista suklainen täyte. Vaahdota kerma kulhossa. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon kuningatarhillo. Sulata suklaa mikrossa ja vatkaa tuorejuustoseokseen. Nostele kermavaahto ja suklaa-tuorejuustoseos tasaiseksi.
  7. Valmista vaniljainen täyte sekoittamalla kaikki täytteen ainekset keskenään.
  8. Kokoa kakku. Levitä tumman kakkupohjan päälle puolet vaniljatäytteestä. Nosta päälle toinen vaaleista vetopohjista ja levitä päälle saman verran suklaatäytettä. Toista loput kerrokset samaan tapaan ja levitä loput suklaatäytteestä kakun päälle ja reunoille. Anna vetäytyä viileässä muutama tunti.
  9. Leikkaa kakku 10–12 leivospalaan ja koristele tuoreilla marjoilla ja kukilla.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Saman tarjoilutilanteen reseptejä

Saman ruokavalion reseptejä


Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 569 kcal
Proteiini 7,3 g
Hiilihydraatti 53,3 g
Rasva 35,7 g
Tyydyttynyt rasva 19,9 g
Ravintokuitu 1,4 g
Suola 0,5 g
Kalsium 130,8 mg
D-vitamiini 0,4 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 313 kcal
Proteiini 4 g
Hiilihydraatti 29,3 g
Rasva 19,6 g
Tyydyttynyt rasva 11 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
NOTE! The following ingredients are not included in the nutritional content:
  • tuoreita kukkia
  • kotimaisia vadelmia
  • pensasmustikoita
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Aimon asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani - ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search