Siirry sisältöön
Yhteistyössä
Luettavaa tuotteista

Lahna kunniaan – kokeile käteviä lahnapyöryköitä!

Pyöryköitä vuoassa ja vieressä lautanen, johon annosteltu annos valmiiksi.

Lahna on maukas ja ravitseva luonnonkala. Hyvä Apaja tuo näppärät lahnapyörykät nyt ammattikeittiöön sopivassa 5 kilon pakkauskoossa.

Kalaa suositellaan syötäväksi vähintään kahdesti viikossa. Hyvän Apajan nSightilla teettämän kuluttajatutkimuksen* mukaan suurin osa suomalaisista syö kalaa vain noin kerran viikossa. Moni syö kalaa yksipuolisesti valiten lautaselleen lähinnä lohta tai kirjolohta.

”Vielä 1950−1960-luvulla lahna oli tärkeä ruokakala, mutta vuosien saatossa sen suosio on hiipunut. Nykyään se on turhan vähän hyödynnetty raaka-aine”, kehityspäällikkö Marko Mäenpää PNM-Chipstersiltä sanoo.

Lahna on maultaan pehmeä ja mieto. Sen liha on vaaleaa ja haukea rasvaisempaa. Proteiinia se sisältää noin saman verran kuin kirjolohifilee. Perinteisesti lahna on savustettu tai täytetty uunikalaksi.

”Lahnassa on särkikaloille tyypillisesti ruotoja, mutta yli 1,5 kilon lahnoissa ne erottuvat niin hyvin, että ne on helppo saada pois”, Mäenpää vinkkaa.

Osta tukusta

8087437 – Hyvä Apaja saariston lahnapyörykkä kypsä 14g 2×2,5kg/lt pakaste

Tilaa tuotteet tai nouda myymälästä

Koko Suomen toimitustukku

Toimitustukku palvelee kaikkia alan toimijoita nopeasti ja tehokkaasti, ja kuljettaa tilaamasi tuotteet keskimäärin 24 tunnissa suoraan toimipisteeseen. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi toimitustukun valikoiman ja tehdäksesi tilauksia.

Pääkaupunkiseudun pikatukut

Pikatukkumme ovat ruoka- ja juoma-alan ammattilaisten kätevä ostospaikka. Palvelemme aamuvarhaisesta iltamyöhään Helsingin Sörnäisissä ja Vantaan Koivuhaassa. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi tuotteiden hinnat verkossa.


Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla foodservice-alan asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search