Siirry sisältöön
Vinkkiartikkelit

Leivosten ja kakkujen koristeluvinkkejä

Leivosten ja kakkujen koristeluvinkkejä
Mika Parviainen
Leipomokonsultti

Kirjoitan leipomo- ja konditoria-alan ajankohtaisista asioista ja trendeistä. Lisäksi kerron leivontaa helpottavia vinkkejä, joista voit saada paljon uusia ideoita työhösi.

Kakkujen ja leivosten ja yleensäkin leivonnaisten koristelu on varmasti monelle valmistusprosessissa mielenkiintoisin osa-alue. Onnistunut koristelu tekee tuotteesta aistikkaan ja houkuttelevan, minkä perusteella asiakas monesti tekee ratkaisun valitessaan tuotteen ensimmäistä kertaa. Seuraavaan kertaan vaikuttaakin monet muut asiat kuten maku, harmonia ja sopivuus eri tilanteisiin.

Monenlaiset koristeluratkaisut ovat varmasti hyviä ja yhtä oikeaa ratkaisua ei löydykään. Koristeluiden on kuitenkin hyvä vastata tuotteen teemaa, makumaailmaa ja värien harmoniaa. Mielikuvitus ja yllätyksellisyys tekevät vaikutuksen, jonka asiakas huomaa ja tuo leivonnaiselle sen ansaitsemaa arvoa. Nykyään mahdollisuuksia toteuttaa koristelua on mielestäni enemmän kuin koskaan aiemmin.

Laadukkaat raaka-aineet näkyvät herkullisena lopputuloksena

Värimaailmaa on mahdollista toteuttaa niin tarkasti ja tyylikkäästi kuin vain leivoksen koristeluun haluaa panostaa. Elintarvikevärit ovat kehittyneet huikeasti, ja niitä löytyy rasvaliukoisina sekä vesiliukoisina jokaiseen käyttökohteeseen sopeutuen. Luontaiset väriaineet ovat kehittyneet laadukkaiksi ja niiden käyttö on huomattavasti turvallisempaa kuin atsovärien, joita nykyään on myöskin paljon tarjolla. Luonnollisuus ja turvallisuus ovat varmasti asioita, joihin kannattaa panostaa, kuten puhtaisiin ja laadukkaisiin raaka-aineisiin yleensäkin.


Koko tuotevalikoima verkkokaupoissa

Koko Suomen toimitustukku

Toimitustukku palvelee kaikkia alan toimijoita nopeasti ja tehokkaasti, ja kuljettaa tilaamasi tuotteet keskimäärin 24 tunnissa suoraan toimipisteeseen. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi toimitustukun valikoiman ja tehdäksesi tilauksia.

Pääkaupunkiseudun pikatukut

Pikatukkumme ovat ruoka- ja juoma-alan ammattilaisten kätevä ostospaikka. Palvelemme aamuvarhaisesta iltamyöhään Helsingin Sörnäisissä ja Vantaan Koivuhaassa. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi tuotteiden hinnat verkossa.

VALO Tilauspalvelu

VALO Tilauspalvelusta alan ammattilaiset saavat tuotteensa suoraan Suomen merkittävimmiltä tavarantoimittajilta. Aimon asiakkaat saavat VALO Tilauspalvelussa käyttöönsä koko Suomen laajuisen jakeluverkostomme.

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla foodservice-alan asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search