Hyppää sisältöön
Pinnalla nyt

Mielessä kesäkahvilan perustaminen? Näin menestyt

Mielessä kesäkahvilan perustaminen? Näin menestyt
Mielessä kesäkahvilan perustaminen? Näin menestyt

Onko suunnitelmissasi kesäkahvilan perustaminen? Tärkeintä on tuntea asiakkaasi, luoda hyvä ensivaikutelma ja ostaa aikaa itsellesi. Konkariyrittäjät Pia ja Tommi Leppälä neuvovat, mitä kaikkea aloittavan kesäkahvilan pitäjän on syytä ottaa huomioon.

Kahvilan perustaminen vaatii uuden elämäntavan omaksumista, tietävät Pia ja Tommi Leppälä. Yrittäjäpariskunnalla on Helsingissä kolme kahvilaa: Kasinonranta Lauttasaaressa, Birgitta Hernesaaressa ja Café Compass Kaivopuistossa.

”Olemme toisen polven pullanpaistajia Stadista”, määrittelee Tommi Leppälä. Hänen vanhempansa Tuula ja Pertti ryhtyivät kahvilabisnekseen vuonna 1994 ja perustivat kesäkahvila Kompassitorin Kaivopuistoon.

”Kun mutsi ja faija lopettivat, me aloitimme 1998 Pian kanssa ensimmäisen kahvilamme Cafe Meren pursiseura Sindbadin yhteyteen Lauttasaareen.”

Suvun kahvilabisnes pyörii jo kolmannessa sukupolvessa, sillä myös pariskunnan aikuiset pojat ovat mukana yritystoiminnassa. Vanhempi pojista vastaa henkilökunnan koulutustarpeista ja nuorempi toimii keittiömestarina Birgitassa.

Kesäkahvilan perustaminen lyhyesti

Paljon kesäkahvilan perustaminen maksaa?

Varaudu vähintään 50 000 euron kustannuksiin. Lisäksi kuluja tulee muun muassa viranomaismaksuista, musiikkiluvista, vedestä, sähköstä ja jätehuollosta.

Mitä lupia kahvilan perustaminen tarvitsee?

Jos suunnittelet kesäkahvilan perustamista, sinun täytyy tehdä elintarvikehuoneistoilmoitus. Se tehdään kahvilan sijaintikunnan elintarvikevalvontaan viimeistään kuukausi ennen toiminnan aloittamista. Sieltä neuvotaan myös, mitä muita lupia toimintasi tarvitsee.

Minne kesäkahvila kannattaa perustaa?

Olennainen menestystekijä on kahvilan sijainti, joten kulkuyhteyksien on oltava kunnossa. Yhtä tärkeää on tuntea alueen asukkaat mieltymyksineen.

Mikä on paras tapa tilata tuotteet tukusta?

Hyödynnä aluksi pikatukkuja, joissa voi kätevästi tutustua tuotteisiin. Kun suosikkituotteet ovat selvillä, säästät aikaa siirtymällä toimitustukun asiakkaaksi, jolloin tilaukset hoituvat nopeasti verkkokaupassa.

Tehdään se yhdessä!

Kesäkahvilan perustaminen vaatii yhteistyötä ja me Aimot olemme apunasi. Ole yhteydessä ja katsotaan mitkä palvelut sinulle sopii yrittäjyytesi alkutaipaleella.


Etsi